Mascarpone taartje lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.

We hadden een eetdate met vrienden en we wilden eens een keer wat anders met het toetje. Mijn vriendin had in het weekblad 'Vriendin' dit heerlijke recept gevonden. Natuurlijk hebben we het aangepast naar lactosevrij en we hebben ander fruit gebruikt.

We beginnen met de suikerschelpen van Jos Poell, ken jij ze al? Ze zijn heerlijk knapperig en makkelijk te vullen met van alles, wat dacht je van een beetje lactosevrije slagroom of zelfgemaakte banketbakkersroom erin. Ze zijn te koop bij AH en Jumbo.

Nu vulden wij ze met de lactosearme mascarpone van MinusL, deze bestelde ik bij 'The free from shop', link staat onderaan. Een super fijne webshop waar je heel veel lactosevrije maar ook glutenvrije producten kan bestellen. De mascarpone van MinusL bevat nog 0,1g lactose op 100 gram. Kun jij dat nou niet verdragen? Dan kun je ook de vegan mascarpone online bestellen bij Veggie4you (link vind je ook onderaan).

Het amandelspijs had ik nog in de diepvries liggen, maar je kunt ook makkelijk die van Dr Oetker maken. En je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken maar ik vond dit fruit uit de diepvries handiger en lekkerder!

*Fructosearm: Dit recept is niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 250 g mascarpone MinusL (0,1/100g)/ Schlagfix Vegan mascarpone
 100 g lemoncurd
 1 citroen
 1 pak suikerschelpen Jos Poell (kan melk bevatten)
 100 g amandelspijs Dr Oetker + half ei (kan sporen van melk bevatten) of zelfgemaakt
 1 doosjevol zomerfruit AH diepvries

1

Laat het zomerfruit ontdooien.

2

Meng de lactosearme mascarpone met de lemoncurd.

3

Was de citroen af en rasp de citroen met een kaasrasp.

4

Voeg de citroenrasp toe aan de mascarpone. Houd een beetje over voor de garnering.

5

Verdeel het mengsel over de suikerschelpen.

6

Maak zelf het amandelspijs (recept vind je onderaan) of meng een half ei met het amandelspijs van Dr oetker.

7

Verkruimel het spijs over de suikerschelpen.

8

Verdeel het ontdooide zomerfruit eroverheen. En bestrooi met nog wat citroenrasp.

9

Geniet ervan! Super simpel en heel erg lekker.

mascarpone


Amandelspijs - Lactosevrijeten
MinusL mascarpone - Thefreefromshop.nl
Schlagfix Vegan Mascarpone -  Veggie4you.nl

Ingredienten

 250 g mascarpone MinusL (0,1/100g)/ Schlagfix Vegan mascarpone
 100 g lemoncurd
 1 citroen
 1 pak suikerschelpen Jos Poell (kan melk bevatten)
 100 g amandelspijs Dr Oetker + half ei (kan sporen van melk bevatten) of zelfgemaakt
 1 doosjevol zomerfruit AH diepvries

Stappen

1

Laat het zomerfruit ontdooien.

2

Meng de lactosearme mascarpone met de lemoncurd.

3

Was de citroen af en rasp de citroen met een kaasrasp.

4

Voeg de citroenrasp toe aan de mascarpone. Houd een beetje over voor de garnering.

5

Verdeel het mengsel over de suikerschelpen.

6

Maak zelf het amandelspijs (recept vind je onderaan) of meng een half ei met het amandelspijs van Dr oetker.

7

Verkruimel het spijs over de suikerschelpen.

8

Verdeel het ontdooide zomerfruit eroverheen. En bestrooi met nog wat citroenrasp.

9

Geniet ervan! Super simpel en heel erg lekker.

mascarpone

Mascarpone taartje lactosevrij