Lactosevrij eetdagboek week 5 2020

Maandag 27-01-20:
We aten de saus van deze spaghetti, die zat nog in de vriezer. En daarbij kookte ik Zondag glutenvrije fusilli van de AH en had nog een aantal stukjes ananas over van de borrelhapjes dus deze heb ik er ook aan toegevoegd. En ik had nog zoveel over zodat we er vandaag ook nog van konden eten. Easy peasy!

Dinsdag 28-01-20:
Deze lachebekjes weleens gegeten? Aanradertje hoor, wij vinden ze heerlijk. Ik heb ze gebakken in vloeibare plantaardige boter (Aldi) in de koekenpan. Mijn moeder heeft heerlijke riblappen gebraden in wajang boter. En ik maakte er een potje met erwten en wortels bij warm. Ideaal en erg lekker.

Woensdag 29-01-20:
Ik bakte frietjes in de frietpan, met daar overheen wat Parrano strooikaas, kijk voor jezelf of je deze verdragen kan. Groente loempia’s AH (kan melk bevatten) en een hamburger Jumbo uit de diepvries. En daarbij wat fijn gesneden ijsbergsla.

Donderdag 30-01-20:
Er zat nog wat lactosevrije zelfgemaakte lasagne in de diepvries. Vers is hij natuurlijk het lekkerst maar het smaakte nog goed hoor. Zonde om weg te gooien nietwaar?

Vrijdag 31-01-20:
Ik at de vegan pizza van Ristorante, ik vind hem heerlijk! Heb jij hem ook al eens geprobeerd?

Zaterdag 01-02-20:
We waren vanmiddag even in Oss wezen shoppen. Daarna maakte ik deze verrukkelijke risotto met groene pesto, ik had nog vegan groene pesto in de koelkast staan en die moest nodig op. Mijn achternichtje en ik hebben er van gesmuld.

Zondag 02-02-20:
Vanmiddag heb ik de tomaten al gekookt, zo konden ze even afkoelen. Toen ben ik even met onze zoon gaan wandelen, tussen de buien door. En ’s avonds maakte ik de tomatensoep af. Zomers is de soep nog lekkerder omdat ik dan rijpere tomaten gebruik. De soep maakte ik voor de mannen. En ik had nog een beetje risotto die ik warm had gemaakt in de magnetron. De rest van de soep heb ik aan mijn ouders gegeven en ik heb morgen tussen de middag nog een beetje.