Eetdagboek week 8 2021 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week weer eens de heerlijke lactosevrije spaghetti bolognese zonder pakjes en zakjes. En wat dacht je van verrukkelijke gekruide aardappelwaaiers? En je kunt precies zien wat mijn 3 lactosevrije maaltijden waren op Woensdag. Ook maakte ik nog een quiche zonder bladerdeeg en ik maakte 2 soorten lactosevrije bitterballen. Deze week heb ik heel wat uurtjes in de keuken door gebracht zie je wel.

Maandag 15-02-21 & Dinsdag 16-02-21:
Vandaag maakte ik de aller lekkerste spaghetti bolognese weer! Dat was weer veel te lang geleden. Ik kook het gehakt altijd mee zodat het lekker fijn wordt. We hebben er mooi 2 dagen van kunnen eten en er zit ook een bakje in de diepvries. Ideaal als ik een keer minder tijd heb om te koken.


Woensdag 17-02-21:
Vandaag heb ik toevallig mijn 3 maaltijden bij gehouden. Vanmorgen genoot ik van de nieuwe Oatly haver gurt met zelfgemaakte granola uit de koekenpan. Ik hoop aankomende week een review te schrijven over de nieuwe soorten van Oaty. 

Vanmiddag at ik een heerlijke lactosevrije tosti met de vegan kaas van Nature & moi. Ook hier volgt binnenkort nog een leuke review over. 

Vanavond aten we een gruwelijk lekkere lactosevrije rucolasalade. Recept vind je al op de site. Daarbij maakte ik verrukkelijke aardappelspiralen, hier vind je het recept. Deze keer heb ik de kruiden van Green Gypsy en Italiaanse kruiden toegevoegd. Jammie, en zo leuk om te maken. En ik bakte er nog wat vissticks (Jumbo) bij in een klein scheutje vloeibare plantaardige boter. 


Donderdag 18-02-21:
Wauw, wat een beauty hè? Ja jongens dit was serieus de eerste keer dat wij een quiche aten. Maar ik had hem wel zonder bladerdeeg gemaakt. Dus of ik het dan echt een quiche kan noemen. En we vonden het echt heel erg lekker, het is gewoon een gebakken ei met heel veel smaken erin verwerkt. Dit gaan we zeker vaker eten dat weet ik nu al. Misschien de volgende keer eens proberen met lactosevrije bladerdeeg. Maar ik vond hem best vullen, nu al. Dus ik weet ook niet of wij dat lekker zullen vinden. Deze was in ieder geval super geslaagd. Je zult hem binnenkort terug vinden op lactosevrijeten. Ik had Oatly Greeks style toegevoegd in plaats van de kookroom of crème fraîche die vaak gebruikt wordt.


Vrijdag 19-02-21:
Vanmorgen maakte ik al deze heerlijke simpele lactosevrije groentesoep. Vooral mijn ouders zijn er dol op, zelf heb ik toch wel liever tomatensoep. Maar in het weekend is een soepje ideaal en ik hou van afwisseling. Dan eten wij hem ook vaak met de lunch. En ik maakte nog even de lactosevrije quiche warm in de oven op 225 graden hetelucht 5-10 minuten ongeveer.


Zaterdag 20-02-21:
Door de sneeuw van vorige week heb ik nog steeds geen werk. Dus ik hoop dat ik volgende week weer salix zwarte wilgenkatjes kan gaan bossen. Want ze liggen al klaar om gebost te worden en naar de veiling gebracht te worden. We zullen het moeten afwachten of er nog vraag naar is.

Zo had ik wel deze Zaterdagmorgen tijd om in de keuken te duiken. Ik maakte 2 verschillende soorten lactosevrije bitterballen uit het schitterende bitterballenboek. En ik bakte een lactosevrije redvelvettaart. Wat een plaatjes hè. ’s Avonds bakte we wat frietjes en aardappelroosjes en natuurlijk hebben de bitterballen ook gelijk geproefd. Jammie. Ook dit hoop ik snel uit te werken. Ik krijg het nog druk met alle reviews haha. Zondag 21-02-21:
Vanavond aten we weer eens een lekker broodje hamburger met lactosevrije hamburgerbroodjes (kan melk bevatten). Ik kocht de aller lekkerste dunne hamburgers bij de boederijwinkel bij ons in het dorp weer eens. Die smaken heerlijk op een broodje, ik bakte er een eitje bij. En belegde de burger met cherrytomaatjes, augurk, ijsbergsla en tomatenketchup Heinz (zonder suiker).