Lactosevrij eetdagboek week 48

Maandag 25-11-19:
Mijn moeder heeft weer een heerlijk stukje rundvlees gebraden in wajang boter. Mmm, hij was weer heerlijk. Omdat het zo vet is kan ik er helaas niet zoveel van op dan krijg ik er echt last van. Daarbij bakte ik aardappelschijfjes uit de diepvries in een beetje olijfolie. En ik wokte spinazie met een handje pijnboompitten in de koekenpan. Een heerlijk lactosevrij maaltje voor de eerste dag van de week.

Dinsdag 26-11-19 en Woensdag 27-11-19:
Vandaag is ons zoontje geopereerd in het ziekenhuis. De operatie stond al enige tijd gepland. Blij dat het nu achter de rug is. Ik heb 2 dagen bij hem in het ziekenhuis geslapen. De eerste avond brachten mijn broer en schoonzus Mc Donalds mee (frietjes en kipnuggets). En de tweede dag zijn we beneden in het restaurant wezen eten, ik at er frietjes en een kipschnitzel. Gelukkig zag alles er goed uit en mochten we Dondermorgen weer naar huis.

Donderdag 28-11-19:
Ik had nog een couscous saladeĀ metĀ feta in de diepvries zitten. Van de zomer heb ik deze een paar keer gemaakt. En deze had ik eigenlijk uitgehaald om gister (Woensdag) op te eten maar toen zijn we onverwachts beneden in het restaurant beland. Dus heeft mijn man de couscous salade weer mee naar huis genomen en in de koelkast gezet. En nu kon ik er mooi vandaag nog van eten. Verrukkelijk, het smaakt ook nog erg lekker in de winter hoor. Ik heb wel even wat extra feta van Dodoni aan toegevoegd.

Vrijdag 29-11-19 en Zaterdag 30-11-19:
Ik maakte deze heerlijke lactosevrije tomatensoep weer eens. Ik had alleen geen blikje tomatenpuree meer in huis dus deze heb ik weggelaten, en ik gebruikte prei ipv van de ui. En hij was heerlijk!

Daarbij at ik de lekkere lactosevrije aardappelschotel van Rebecca weer. De kippenpootjes heb ik nog in de vriezer liggen die maak ik binnenkort.

Zondag 01-12-19:
Ohhh de laatste maand van het jaar is alweer aangebroken, bizar! Afijn, vanavond maakte ik een verrukkelijke pizza bolognese met half om half gehakt. Wij houden niet zo van rundergehakt. En hij was heerlijk, deze komt hier zeker vaker op tafel. Ik gebruikte de finger lickin’ pizza kruiden van Green Gypsy. Dit recept heb ik dus ook voor hun site gemaakt.

eetdagboek