Lactosevrij eetdagboek week 30

Maandag 22-07-19:
Het is al lekker warm vandaag. En dat wordt de rest van de week alleen nog maar warmer. Ik maakte de aardappelpartjes uit de oven, en ik bakte gyros in de koekenpan in een beetje olijfolie. En ik maakte een zak Hollandse groenteschotel van Hak warm in een pannetje. Aanrader, was erg lekker.

Dinsdag 23-07-19:
Ik had zo’n zin in wraps! Dus zo gezegd zo gedaan, en er is een nieuw recept ontstaan. Ik had ’s middags al gemaakt zodat ik ze ’s avonds alleen nog maar even de oven in hoefde te schuiven. Want natuurlijk ben ik ’s middags heerlijk ons bubbelbad ingedoken om af te koelen. Binnenkort komt het recept online.

Woensdag 24-07-19:
Het was vandaag ook erg warm. Ik wilde toch even naar de Action, Ah en trekpleister. En heb bij de Albert Heijn voor mijn mannetje kant en klare lasagne gekocht (deze bevat natuurlijk lactose). En voor mezelf had ik nog een wrap van gister over, en ik kocht er een salade bij met komkommer,ei en tomaat. De honing dressing bevat melk, deze heb ik niet gegeten.

Donderdag 25-07-19:
Nog een nieuw recept van mijn kant. Deze had ik ’s morgens al gemaakt, ik wist dat het heel warm ging worden dus besloot ik vroeg op te staan zodat ik ’s middags een lekkere vrije middag in het bubbelbad door kon brengen. Dat is een groot voordeel wanneer je thuis werkt, dat je je tijd zelf in kan delen. Maar aan de andere kant is er wel altijd werk haha.

Deze koude couscous salade is een recept van een vriendin. Zij maakt hem met feta en deze heb ik vervangen door Block van Violife (verkrijgbaar bij de AH). Heerlijke plantaardige kaasvervanger uit Griekenland, een ideaal alternatief voor Griekse feta kaas. Echt een aanrader. Deze komt ook binnenkort online.

Mijn man houdt hier helemaal niet van dus voor hem maakte ik babi ketjap van Conimex (kan melk bevatten, de rest zit in de diepvries). En toen ik toch in de keuken stond kwam mijn vader ook nog eens met 2 grote kroppen krulsla van mijn oom en tante. Dus daar heb ik gelijk maar een slasoepje van gemaakt. Nu hebben we weer wat voorraadjes in de diepvries want ook de couscous salade ging daar voor een groot gedeelte in.

Vrijdag 26-07-19:
Ik maakte voor vrienden Sushi. In deze blog lees je hoe jij ook zelf aan de slag kan gaan. Ik vind dat zo leuk om te doen. Het was ook vandaag heel warm, en we hadden afgelopen nacht maar 2 uurtjes geslapen omdat onze zoon heel onrustig was, waarschijnlijk door het warme weer. Zo zielig. Maar ook logisch, want het koelde ook helemaal voor geen meter af ’s nachts. De meeste mensen zullen die nacht slecht geslapen hebben.

Dus vroeg ik aan mijn broertje en schoonzus of ik bij hun onze zoon op bed mocht leggen overdag en zo kon ik ondertussen de sushi maken. Zij wonen in de beneden verdieping in het huis van mijn ouders en daar was het maar 22 graden. Lekker koel hè. En het was weer heerlijk, ik probeerde sushi met frikandel haha en dat viel ons niks tegen haha.

Zaterdag 27-07-19:
Vanavond hebben we frietjes gehaald bij Cafetaria “Het trefpunt” bij ons in het dorp. En daarbij bestelde ik een paar kipnuggets.

Zondag 28-07-19:
Ik was vanavond een beetje inspiratieloos, maar opeens kwam ik op een geniaal idee. Ik had nog crème fraiche van Arla lactofree in de koelkast staan en een basilicumplant buiten. Dus maakte ik zelf pesto en dat verwerkte ik in een pasta met gerookte kip. Ik vond het heerlijk. Binnenkort ga ik het recept voor jullie uitwerken. Ik kocht de lactosearme crème fraiche bij de Albert Heijn (Zaltbommel).