Risotto met gerookte kip lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen. Je kunt het ook makkelijk verdubbelen.

Ik was alleen met het avondeten en dan vind ik het altijd leuk om wat anders uit te proberen. En omdat ik dol ben op risotto en mijn mannetje minder. Besloot ik een recept te maken uit het kookboek Lekker en Simpel. Daar stonden 2 recepten voor risotto in. Ik heb er een eigen draai aan gegeven. Want ze gebruikte mascarpone, en ik had die van MinusL kunnen gebruiken. Maar helaas deze had ik niet in huis dus gebruikte ik wat er wel in huis was en dat was harde geitenkaas.

Mijn tante had me laatst een paar plakken gegeven om het uit te proberen. En ik vond het heerlijk. Let op dat de suikers en koolhydraten op 0 staan. En in ÊÊn recept gebruikte hun ook gerookte kip en die had ik ook nog in mijn koelkast liggen. Ik hou ervan om nieuwe recepten te maken, en omdat deze ook weer zo goed in de smaak valt kan ik hem vaker maken.

*Fructosearm: Gebruik het groen van de lente-ui. Kijk voor jezelf hoeveel courgette je verdragen kan en of het bouillonblokje goed gaat.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 150 g risottorijst
 3 steeltjes lente-ui
 100 g courgette
 100 g gerookte kip (Zandvliet)
 1 blokje tuinkruidenbouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 500 ml water
 1 eetl Italiaanse kruiden
 1 plak geitenkaas (Maaslander: suikers en koolhydraten op 0)
 2 eetl pijnboompitten
 snufje chilipoeder
 scheutje olijfolie

1

Snij de lente-ui en de courgette fijn.

2

Doe een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de groente ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de risottorijst toe en roer goed door elkaar.

4

Voeg het bouillonblokje toe en een scheutje water (totdat de rijst net onder water staat).

5

Blijf goed roeren, en voeg opnieuw water toe als het vocht bijna verdwenen is uit de pan. Blijf goed roeren.

6

Uiteindelijk is al het water opgenomen en is de risottorijst lekker zacht geworden.

7

Snij de gerookte kip in blokjes en voeg deze samen met de kruiden en de geitenkaas toe.

8

Roer even door totdat de geitenkaas gesmolten is en nu is je risotto klaar!

Ingredienten

 150 g risottorijst
 3 steeltjes lente-ui
 100 g courgette
 100 g gerookte kip (Zandvliet)
 1 blokje tuinkruidenbouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 500 ml water
 1 eetl Italiaanse kruiden
 1 plak geitenkaas (Maaslander: suikers en koolhydraten op 0)
 2 eetl pijnboompitten
 snufje chilipoeder
 scheutje olijfolie

Stappen

1

Snij de lente-ui en de courgette fijn.

2

Doe een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de groente ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de risottorijst toe en roer goed door elkaar.

4

Voeg het bouillonblokje toe en een scheutje water (totdat de rijst net onder water staat).

5

Blijf goed roeren, en voeg opnieuw water toe als het vocht bijna verdwenen is uit de pan. Blijf goed roeren.

6

Uiteindelijk is al het water opgenomen en is de risottorijst lekker zacht geworden.

7

Snij de gerookte kip in blokjes en voeg deze samen met de kruiden en de geitenkaas toe.

8

Roer even door totdat de geitenkaas gesmolten is en nu is je risotto klaar!

Risotto met gerookte kip lactosevrij