Oreo ijstaart met chocola lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze lactosevrije ijstaart met oreo is voor 8-10 personen.

Dit is een super simpele lactosevrije oreo ijstaart waar je je vingers bij af wilt likken. Hij is erg machtig dus snij niet al te grote stukken. Het is een heel makkelijk recept, geloof me dit kan iedereen dus ook jij. Rond deze tijd van het jaar zijn er genoeg schuimkransjes te koop in de supermarkt, dus je hoeft niet zelf aan de slag. Maar je kunt de meringues ook gemakkelijk zelf maken. Als je dat toch leuk vind om te doen. Zie hieronder de link van het recept. Ik ging voor makkelijk en gebruikte de witte schuimkransjes uit de supermarkt.

Volg jij niet alleen een lactosevrij dieet maar eet jij ook glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije oreo's van AH vrij van en glutenvrije chocola. Deze tip kreeg ik van een volger.

Oreo's, ik ben er gek op. Toen ik voor het eerst hoorde dat deze lactosevrij waren snapte ik er niks van en wilde ik eerst zelf de verpakking zien om het echt te geloven. Ik vergeet dat nooit meer, en ja inderdaad ze kunnen sporen van melk bevatten maar ze zijn echt lactosevrij. Dat was wel even een feestje hoor kan ik je vertellen, ik heb er ook al regelmatig wat mee gemaakt. En nu stond er al heel lang een ijstaart op mijn to-do lijstje. Dus ik vond het een mooi moment om hem te maken voor Kerst. Ook ik heb dus voor eerste Kerstdag mijn toetje al klaar. Super makkelijk toch?

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd5 urenTotale tijd5 uren 15 minuten

 30 g plantaardige boter (Wajang, plantenmargarine of Flora)
 250 g oreo koekjes + 4 stuks (2 verpakkingen a 154g) (kan sporen van melk bevatten)
 200 g schuimkransjes
 400 ml lactosevrije slagroom MinusL
 1 zakje klopfix
 25 g rijstmelk chocolade Bonvita

1

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan.

2

Maak 250 gram oreo's fijn in de keukenmachine of doe in een stevig plastic zakje (diepvrieszak met zipsluiting) en rol er met de deegroller overheen zodat je ook fijne kruimels krijgt.

3

Spatel de oreo kruimels door de lactosevrije boter.

4

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randjes in met bakspray of olijfolie.

5

Druk nu de oreokruimels op de bodem door middel van een lepel. Druk even goed aan, en zet 10 minuutjes in de koelkast.

6

Maak ondertussen de vulling. Klop de lactosevrije slagroom bijna stijf (zorg dat de slagroom goed koud is) samen met het zakje klopfix.

7

Verkruimel de schuimkransjes (meringue) met je handen tot kleine stukjes. En voeg toe aan de slagroom. Spatel het even goed door elkaar totdat er een mooi mengsel ontstaat.

8

Haal je bodem uit de koelkast. Schep het slagroommengsel op de bodem en verdeel voorzichtig over de springvorm heen en strijk glad.

9

Rasp de chocolade met kaasrasp grof over je ijstaart heen.

10

Snij 3 van de over gebleven oreo's voorzichtig door de midden. Steek de hele oreo middenin in de ijstaart. En steek de halfjes eromheen. Vries de ijstaart minimaal 5 uur in, ik heb hem een nacht in de diepvries laten staan.

11

Haal hem uit de diepvries en snij in stukken en serveer direct.

12

Eetsmakelijk!!

13


Meringues - Lactosevrijeten.nl
Schuimkransjes - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 30 g plantaardige boter (Wajang, plantenmargarine of Flora)
 250 g oreo koekjes + 4 stuks (2 verpakkingen a 154g) (kan sporen van melk bevatten)
 200 g schuimkransjes
 400 ml lactosevrije slagroom MinusL
 1 zakje klopfix
 25 g rijstmelk chocolade Bonvita

Stappen

1

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan.

2

Maak 250 gram oreo's fijn in de keukenmachine of doe in een stevig plastic zakje (diepvrieszak met zipsluiting) en rol er met de deegroller overheen zodat je ook fijne kruimels krijgt.

3

Spatel de oreo kruimels door de lactosevrije boter.

4

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randjes in met bakspray of olijfolie.

5

Druk nu de oreokruimels op de bodem door middel van een lepel. Druk even goed aan, en zet 10 minuutjes in de koelkast.

6

Maak ondertussen de vulling. Klop de lactosevrije slagroom bijna stijf (zorg dat de slagroom goed koud is) samen met het zakje klopfix.

7

Verkruimel de schuimkransjes (meringue) met je handen tot kleine stukjes. En voeg toe aan de slagroom. Spatel het even goed door elkaar totdat er een mooi mengsel ontstaat.

8

Haal je bodem uit de koelkast. Schep het slagroommengsel op de bodem en verdeel voorzichtig over de springvorm heen en strijk glad.

9

Rasp de chocolade met kaasrasp grof over je ijstaart heen.

10

Snij 3 van de over gebleven oreo's voorzichtig door de midden. Steek de hele oreo middenin in de ijstaart. En steek de halfjes eromheen. Vries de ijstaart minimaal 5 uur in, ik heb hem een nacht in de diepvries laten staan.

11

Haal hem uit de diepvries en snij in stukken en serveer direct.

12

Eetsmakelijk!!

13

Oreo ijstaart met chocola lactosevrij