Eetdagboek week 40

Maandag 01-10-18:
Vooraf aten we een kom bleekselderijsoep. En daarna aten we gekookte aardappels met sukade lappen. Deze had mijn moeder heel de middag op het vuur gezet zodat wij er ’s avonds er heerlijk van konden smullen. Ideaal, want je moet er telkens wat water bij gieten, dus je moet echt wel binnen zijn om er op te letten. Oh my, en wat krijg je er een heerlijke jus van zeg. Natuurlijk had ze wajang boter gebruikt. Ik ben alleen een foto vergeten te maken. 

Dinsdag 02-10-18:
Er waren gister nog wat gekookte aardappels over, deze heb ik in stukjes gesneden en in olijfolie gebakken totdat er een lekker krokant laagje omheen kwam. We hadden er koolvis uit de oven bij gegeten (uit de koekenpan vinden wij toch lekkerder) en een potje erwten met wortels. 

Woensdag 03-10-18:
Deze heerlijke zoete aardappelblokjes heb ik gebakken in olijfolie. Mmm, dat was weer veel te lang geleden dat ik zoete aardappels had gekocht. En ik had venkel in de oven warm gemaakt met wat lactosevrije belegen kaas. Maar wij vonden het niet erg lekker. Dus helaas niet voor herhaling vatbaar. En ik had een blinde vink in de wajang boter gebakken. 

Donderdag 04-10-18/Vrijdag 05-10-18:
Vanavond stond er weer de allerlekkerste spaghetti bolognese op tafel. Binnenkort komt hij weer online. 

Zaterdag 06-10-18:
Vanmiddag ben ik met een vriendin naar Tiel naar de bioscoop geweest. Naar de film Doris, oh wat was hij triest. In de serie zat er wel wat meer humor in vond ik. Maar gelukkig liep hij goed af, dat viel weer mee. En daarna zijn we even het centrum ingelopen en zijn we beland bij 
Ristorante Pizzeria Gelateria Rossetti. Ik had een pizza margherita besteld. En ik had gevraagd of de mozzarella vervangen kon worden door Parmezaanse kaas en of hij zonder knoflook mocht. En wat een super service zeg, wat heb ik zitten genieten. Ik heb nergens last van gehad, hier gaan we zeker nog eens heen. Ze hadden zelf de Parmezaanse kaas geraspt en dat was echt lekker. Bij onze pizzaria hebben ze alleen strooikaas en dat is toch wel minder lekker. Zo fijn, dat als je om veranderingen vraagt en dan ook nog eens geen last hebt. 

Zondag 07-10-18:
Alweer Zondag, en het was een ware luierdag vandaag. Gister een feestje gehad, en vandaag lekker brak op de bank hihi. Voor mijn mannetje had ik saté schnitzels gebakken (helaas heb ik die nog niet gevonden zonder melk) en voor mezelf een worstje. Mais uit de oven met wat rijststroop en een klontje wajang boter (binnenkort online) warm gemaakt in de oven en nog wat zoete aardappeltjes gebakken in olijfolie. Super simpel maar wel lekker.