Eetdagboek week 39

Maandagavond 24-09-18:
Vanavond was ik alleen met het avondeten dus dat betekend dat ik iets makkelijks klaar ging maken. Ik maakte pasta met tomatenblokjes, smac fijngesneden, aubergine, lente-ui en prei en wat strooikaas van de Aldi (kijk voor jezelf of je die verdragen kan). Ik heb er de volgende dag ook nog van gegeten tijdens de lunch en de rest heb ik ingevroren. 

Dinsdag 25-09-18 & Woensdag 26-09-18:
Het is was weer tijd voor stamppot! Ik maakte de heerlijke andijviestamppot weer met walnoten. Om de stamppot lekker smeuïg te maken had ik de kookroom van Blue band finesse lactosevrij gebruikt. Hier is lactase aan toegevoegd. Bij de Jumbo kon ik hem ineens niet meer vinden dus had ik hem bij de Albert Heijn gekocht. Echte aanrader deze andijviestamppot (recept komt binnenkort weer online). En ik maak altijd een grote pan zodat we er de volgende dag ook nog van kunnen eten. 

Donderdag 27-09-18:
Dat was weer even geleden! Lasagne, wij zijn er dol op. Ik maakte de lasagne van Knorr wereldgerechten (kan sporen van melk bevatten) weer voor mijn mannetje. En omdat ik deze niet meer kan verdragen door mijn fructose-intolerantie had ik voor mezelf een bakje zelfgemaakte lasagne zonder pakjes en zakjes uit de vriezer gehaald. Binnenkort hoop ik beide recepten weer online te zetten.

Vrijdag 28-09-18:
We hadden weer eens een keer bleekselderij gekocht en daar heb ik deze verrukkelijke en gezonde bleekselderijsoep weer eens mee gemaakt. Hij staat weer online.

En we maakte als hoofdgerecht de heerlijke gevulde broodkrans met lactosearme roomkaas weer. Maar je kunt ook plantaardige (Violife sinds kort bij de Albert Heijn verkrijgbaar) roomkaas gebruiken. En let altijd op de verpakking van de kipfilet, sommige bevatten melk. Wat een heerlijk maaltje voor de Vrijdag hè. 

Zaterdag 29-09-18:
Vanavond hadden we een supriseparty van mijn achternichtje. Wat een verrassing voor haar, zo leuk! We hebben er heerlijk frietjes en een frikandel gegeten. Ideaal en altijd lekker! 

Zondag 30-09-18:
Vanavond zijn we met mijn schoonfamilie wezen uiteten bij ons lievelings restaurant ‘Maxima’ in Zaltbommel. Ik had tomatensoep zonder room en een heerlijke gegrilde zalmfilet besteld en als toetje? Een lekker bakje thee.