Eetdagboek week 36 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. We aten een makkelijke kippensoep, simpele zalm uit de oven en mijn man en zijn tweelingbroer waren afgelopen Dinsdag jarig. Dat vierden we bij Woensdag met friet en hamburgers en een lekker toetje natuurlijk. En ik maakte heel veel recepten uit het bbqboek van Green gypsyspices. Echte aanrader, je beleefd bbqen op een hele andere manier!


Maandag 31-08-20:
Simpel kippensoepje. Ik had een simpele bouillon gemaakt van kippen bouillonblokjes (Maggi) 2 blokjes op 1 liter water. En daaraan heb ik blokjes kipfilet en lente-ui toegevoegd. De soep heb ik aan de kook gebracht en vervolgens de vermicelli nog 10 minuten mee laten koken. Als laatste heb ik er nog wat verse fijngesneden bieslook toegevoegd. En we hadden nog een stukje plaattaart met kip kebab dus die had ik even opgewarmd in de oven (225 graden hetelucht voorverwarmd en dan 5 minuten in de oven). 

plaattaart


Dinsdag 01-09-20:
Ik had even snel wat aardappels gekookt in de micro cook van Tupperware (ik kan echt niet meer zonder dat ding haha). En toen heb ik deze aardappels even lekker opgebakken in de koekenpan. Ouderwets gebakken aardappels hoe mijn moeder ze ook altijd maakt, verrukkelijk! En daarbij had ik een koolrabi gekookt, maar dat vond ik echt niet lekker. Die had mijn moeder gekregen dus ik dacht ik ga het gewoon proberen, maar de smaak van kool overheerste te erg haha. Nee die zullen wij niet gauw meer eten. Daarbij bakte ik een zalmpje in de oven. Ik had geen spekblokjes meer dus ik gebruikte katenspek uit de vriezer. Zo simpel maar zo ontzettend lekker! Ik koop tegenwoordig verse zalm uit de koeling, hij is iets duurder maar veeeeeel lekkerder dan uit de vriezer.


Woensdag 02-09-20:
Vanavond vierden we dus de verjaardag met familie. Vanwege corona hebben we het zo klein gevierd. We haalden friet bij de cafetaria bij ons in het dorp. En mijn man bakte de hamburgers op de bbq. Ik had voor hamburgersbroodjes (Jumbo/AH), violife cheddarkaas, augurken, gebakken ei, gebakken bacon (Gourmande steaky bacon), tomaten, ui, sla, zelfgemaakte bbqsaus uit het bbqboek van Green gypsyspices. En ook een heerlijke gin met watermeloen maakte ik erbij, mmm lekker gezond haha!

En als laatste maakte ik ook 2 heerlijke chocoladefondue’s. Eentje puur dus lactosevrij en de andere van melk chocolade. Voor mezelf had ik nog stracciatella ijs in de vriezer (deze hoop ik binnenkort online te zetten) en voor de rest gewoon uit ijs uit de winkel. Wat marshmallows erbij en genieten maar!






Donderdag 03-09-20:
Uiteraard had ik weer veel te veel. Dus vandaag was het restjes dag, we maakte weer een broodjes hamburger. En ik maakte er deze heerlijke aardappelblokjes uit de oven bij. Aanrader als je een keer wat anders wilt.


Vrijdag 04-09-20:
Vanmiddag ben ik met mijn schoonzusje en onze zoon naar Hoppies geweest. Daar is het zo leuk, daar kunnen de kids heerlijk buiten spelen en wij zaten heerlijk op het terras. Mijn zoon heeft genoten en wij ook. We kwamen toevallig mijn tante en nicht tegen dus was heel gezellig. Toen we thuis kwamen had mijn sushi meegenomen. Dat ziet er lekker uit hè. Hij had het besteld bij Konotori. Dat was echt weer even genieten! En we konden nog lekker in het zonnetje eten.


Zaterdag 05-09-20:
Vanavond hebben we iets uitgebreider gegeten. Ik maakte heel veel recepten uit het bbqboek van Green gypsyspices. Een hele andere beleving dan de grote brokken vlees als anders haha. Deze avocado had ik gevuld met gerookte makreel en lactosevrije crème fraiche en kruiden en gewikkeld in ontbijtspek. Ik ga er deze week nog een leuke blog over schrijven. Dus hou deze in de gaten. Een heerlijke gemarineerde zalm, wat dacht je daarvan? Feta (Dodoni suikers en koolhydraten op 0) om te dippen en heerlijke gemarineerde garnalen. En als toetje ananas met kokosroom of yoghurt en honing. Aanradertje hoor.





Zondag 06-09-20:
We hadden vanmiddag verjaardag van de dochter van vrienden! En het was zo gezellig, zelfs Elza van Frozen kwam langs, zo leuk voor de kids. Wij haalden nog een makkelijk frietjes en kipnuggets onderweg bij de Mac Donalds. Nooit verkeerd hè.