Eetdagboek week 11 2021 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week een heerlijke gegratineerde zalm, lactosevrij aardappelpanntje met sperziebonen, nasi met trassie en macaroni met corned beef.

Maandag 15-03-21:
Vanavond aten we de rauw gebakken aardappeltjes uit de hapjespan weer (deze liggen onder de groente op mijn bord haha), met chapignons, cherytomaatjes en lente-ui gebakken in olijfolie, wat ijsbergsla fijn gesneden en een heerlijke moot zalm gegratineerd met belegen zelf geraspte kaas, paneermeel en Italiaanse kruiden. Een heerlijke variatietip!


Dinsdag 16-03-21:
Vanavond maakte ik dit heerlijke recept van Rebecca weer eens, dit heerlijke lactosevrije aardappelpannetje. Deze keer gebruikte ik de potatoes 4 pimps kruiden van Green Gypsy. Dus binnenkort kun je dit verrukkelijke recept ook bij hen op de site vinden. Woensdag 17-03-21 & Donderdag 18-03-21:
We aten weer eens nasi met trassie van Astrid. Oeh en die augurken maken het helemaal af. Jammie we hebben er weer van genoten.


Vrijdag 19-03-21:
Vanmorgen maakte ik een verrukkelijk ontbijt voor mezelf, ik hoop deze snel uit te werken. Zodat jij dit lactosevrije omeletje met plantaardige feta, spinazie, lente-ui en pompoenpitten kan maken voor het Paasontbijt.

’s Avonds aten we bij mijn vriendin een frietje en een frikandel onder het genot van een heerlijk borreltje. Wat een heerlijk avondje was dit zeg!!


Zaterdag 20-03-21 & Zondag 21-03-21:
Vandaag had ik een leuke dag in het vooruitzicht. Ik volgde het online event Business Ingredients 2021. Van ’s morgens 10 uur tot 17 uur kwamen er onwijs veel tips voorbij om mijn foodblog nog beter te laten vinden in google, hoe pinterest werkt, om reels en podcasts te maken. En meer informatie over het licht voor fotograferen en nog veel meer tips! Ik ben hier al gelijk mee aan de slag gegaan. Ik heb al shots gemaakt voor een echte reel, en bij pinterest heb ik ook al verschillende dingen toegepast. En ik ga daar de komende weken nog zeker mee aan de slag.

Onder het genot van een wijntje en de afsluiting van het event heb ik snel een grote pan lactosevrije macaroni met corned beef gemaakt. Super simpel en zo hadden we toch een lekker maaltje voor het hele weekend. 

Zondagmorgen was ik al om 5uur wakker, ik hoorde onze zoon. Maar die is weer lekker in slaap gevallen maar ik kon de slaap niet meer pakken. Balen op een heerlijke relaxte Zondag. Maar ach, ik ben dus gelijk maar mijn bed uitgestapt en voor jullie heb ik dit overzicht uitgewerkt. En om half 8 stond ik al met onze zoon deze verrukkelijke vegan brownie te bakken. Binnenkort komt hier een reel over online op instagram als het goed lukt tenminste. Ik had er een cassis paaseitje van de Lidl (kan melk bevatten) boven kapot gebroken en erop gelegd voor de garnering samen met een toefje lactosevrije slagroom van MinusL. Verrukkelijk!