Eetdagboek week 1 -2021 Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week heerlijke macaroni zonder pakjes en zakjes, een verrukkelijk beenhammetje van de slager die in het kerstpakket zat van mijn man. Daarbij aten we heerlijke gekruide aardappeltjes uit de oven. En wat dacht je van een heerlijk ouderwets tomatensoepje gebonden met bloem?

Maandag 04-01-2021 & Dinsdag 05-01-2021:
Heerlijke lactosevrije macaroni met kerrie. Ik wilde hem afgelopen weekend maakte maar ik kreeg last minute ineens andere trek haha. Dus maakte ik hem vandaag en zo konden we er lekker 2 dagen van eten. Het werd ook hoog tijd voor een nieuwe foto, die andere was echt niet mooi. Dus dat waren mooi 2 vliegen in 1 klap. Deze macaroni is zonder pakjes en zakjes.
macaroni


Woensdag 06-01-2021:
Vanavond maakte ik frietjes in de airfryer. Ik bakte kibbeling van de Jumbo in de koekenpan en ik maakte er een potje erwten met wortel bij. Easy peasy!


Donderdag 07-01-2021:
Mijn man had een heeeeele grote beenham in zijn kerstpakket gehad, dus die ligt al een aantal weken naar me te lonken vanuit de koelkast. Dus het werd hoog tijd dat tie de oven in ging. Man, wat was tie lekker! Ik had er deze mosterd dille dipper over gesmeerd, deze is trouwens ook lekker bij een stukje oude Old Amsterdam bijvoorbeeld. Mijn vriendin had hem ontdekt en ze had voor mij een potje meegenomen. Aanrader.
Daarbij maakte ik gekruide aardappeltjes met de kruiden van Green Gypsy spices. Wat sla, tomaatjes en een kloddertje mayo erbij en aanvallen maar!Vrijdag 08-01-2021:
Borreltijd!! Ik maakte heerlijke spreads, want er kwamen 2 vriendinnen een lekker wijntje drinken op de Vrijdagmiddag! Binnenkort komen ze online, natuurlijk zijn ze lactosevrij en wat je van mij gewend bent heel makkelijk om te maken.

Ik had ’s middags al een tomatensoepje gemaakt. Yummy! Deze soep staat zeker in de top 3 van favoriete soepjes.


Zaterdag 09-01-2021 & Zondag 10-01-2021:
Vanavond maakte ik weer eens de rode curry met de kruiden van Green Gypsy. Voor mijn mannen had ik kipfilet met sat├ęsaus en een broodje met sla. En ik had daar helemaal geen zin in. Dus besloot ik lekker voor mezelf apart te koken. En daar kon ik lekker 2 dagen van eten. Ideaal! Oh my en deze smaakt me een partijtje lekker! Deze foto had ik nog, ik heb de naanbroodjes vervangen door rijst.