Remia lactosevrije basissaus

Ik kwam deze 2 basissauzen van Remia ineens op social media tegen. En ook al weet ik dat je makkelijk een sausje kan maken met plantaardige boter, bloem en bouillon. Dit is toch wel héééél fijn om in je voorraadkast te hebben staan. De bruine heb ik nog niet uitgeprobeerd maar met de witte basissaus maakte ik al een heerlijke lactosevrije kaassaus. Kijk zelf eens bij Remia op hun site. Met een paar extra ingrediënten heb je al een heerlijke zelfgemaakte saus.

Deze romige basissauzen zijn niet alleen lactosevrij, maar ook 100% plantaardig en vrij van allergenen. En zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Ingrediënten basissaus wit Remia: 
Water, raapolie, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, zout, aardappeleiwit, bouillonpoeder (zout, gistextract, aardappelzetmeel, ui, wortel, zonnebloemolie, specerijen), balsamico azijn, natuurlijk aroma, ui-extract, champignonextract, uipoeder, specerijen, kruiden, antioxidant: E385.
Prijs: €1,79
Waar te koop?: O.a. bij Jumbo en Albert Heijn.

Bereiden Magnetron:
Deksel en folie verwijderen. Verwarm gedurende 1,5 min. op max. 650 Watt.

Bereiden kookpan:
Verwarm de saus 2 tot 3 min. al roerend op laag vuur zonder te laten koken.

Wat heb je nodig voor de lactosevrije kaassaus?:
3 flinke handjes zelf geraspte Hollandse belegen tot oude kaas/ vegan kaas (violife)
flinke snuf peper
1 eetlepel rozemarijn (vers fijngesneden of gedroogde)

Verwarm de saus 2 minuten in een kookpannetje en voeg de geraspte kaas toe en laat smelten. Je kan natuurlijk altijd meer kaas toevoegen, net wat je zelf lekker vind. Blijf ondertussen goed roeren. Voeg nu de smaakmakers toe zoals de peper en de rozemarijn. Easy peasy toch?? Wij aten het over de broccoli en wat dacht je om een beetje te serveren bij de Andijviestamppot? Wij deden het echt, kaassaus smaakt toch overal bij?

Ingrediënten basissaus bruin:
Water, raapolie, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, zout, aardappeleiwit, bouillonpoeder (zout, gistextract, aardappelzetmeel, ui, wortel, zonnebloemolie, specerijen), balsamico azijn, natuurlijk aroma, ui-extract, champignonextract, uipoeder, specerijen, kruiden, antioxidant: E385.
Prijs: €1,79
Waar te koop?: O.a. bij Jumbo en Albert Heijn.

Bereiden Magnetron:
Deksel en folie verwijderen. Verwarm gedurende 1,5 min. op max. 650 Watt.

Bereiden kookpan:
Verwarm de saus 2 tot 3 min. al roerend op laag vuur zonder te laten koken.

Hier ga ik binnenkort nog een lekker pepersausje mee maken, misschien wel voor de Kerst wie weet. Kende jij deze lactosevrije producten al?

Hopelijk vond je het weer een leuke blog. Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije producten. En heb je zelf een lactosevrij product ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.