Verse tomatensoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Je kunt verse tomatensoep op zoveel verschillende manieren maken. Laatst had ik een soeppakket van het Jumbomerk gekocht (AH merk kan ook, vervang dan alleen de bouillonblokjes want deze bevatten melk). En daar moest je tomaten pureren. Ik heb iets andere ingrediΓ«nten toegevoegd en de hoeveelheden heb ik ook iets aangepast. En zo is mijn zelf gemaakte verse tomatensoep ontstaan. Net zo lekker als je hem in een restaurant krijgt, dat verzeker ik je.
Fructosearm: Laat de knoflook weg. Vervang de ui door het groen van lente-ui. Kijk voor jezelf of je hoeveelheid bouillonblokjes verdragen kan.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 1 kg tomaten
 1 ui of 3 steeltjes lente-ui
 1 klein blikje (7 gram) tomatenpuree
 1 teentje knoflook
 kleine wortel
 1/4 courgette
 1 l water
 2 bouillonblokjes rundvlees Jumbomerk/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 100 g soepgehakt (zelf gemaakt of kant en klare lactosevrije soepballetjes)
 peper
 scheutje olijfolie
 handje verse/gedroogde peterselie (of selderij of tijm)

1

Snij alle groente fijn. En pers de knoflook uit of snij fijn.

2

Snij de tomaten in blokjes.

3

Doe een scheutje olie in de kookpan en voeg de fijngesneden groente toe.

4

Fruit een paar minuten en voeg dan de knoflook en het blikje tomatenpuree toe. Roer even goed door voor een paar minuten.

5

Voeg nu de tomatenblokjes toe en bak een paar minuten mee.

6

Voeg het water en de blokjesbouillon toe. En breng de soep aan de kook. Laat 10-15 minuten koken.

7

Pureer de verse tomatensoep nu met een staafmixer tot een mooi glad geheel.

8

Breng de soep opnieuw aan de kook. En laat de soep nu nog 10 minuten koken.

9

Breng op smaak met peper, en voeg de fijngesneden peterselie/tijm/selderij toe.

Ingredienten

 1 kg tomaten
 1 ui of 3 steeltjes lente-ui
 1 klein blikje (7 gram) tomatenpuree
 1 teentje knoflook
 kleine wortel
 1/4 courgette
 1 l water
 2 bouillonblokjes rundvlees Jumbomerk/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 100 g soepgehakt (zelf gemaakt of kant en klare lactosevrije soepballetjes)
 peper
 scheutje olijfolie
 handje verse/gedroogde peterselie (of selderij of tijm)

Stappen

1

Snij alle groente fijn. En pers de knoflook uit of snij fijn.

2

Snij de tomaten in blokjes.

3

Doe een scheutje olie in de kookpan en voeg de fijngesneden groente toe.

4

Fruit een paar minuten en voeg dan de knoflook en het blikje tomatenpuree toe. Roer even goed door voor een paar minuten.

5

Voeg nu de tomatenblokjes toe en bak een paar minuten mee.

6

Voeg het water en de blokjesbouillon toe. En breng de soep aan de kook. Laat 10-15 minuten koken.

7

Pureer de verse tomatensoep nu met een staafmixer tot een mooi glad geheel.

8

Breng de soep opnieuw aan de kook. En laat de soep nu nog 10 minuten koken.

9

Breng op smaak met peper, en voeg de fijngesneden peterselie/tijm/selderij toe.

Verse tomatensoep lactosevrij