Lactosevrij eetdagboek week 13

Wat een vreselijke situatie waar we in beland zijn. Ik deel er niet veel over op mijn social media maar dat betekend niet dat wij er niet bezig zijn. Voor de meeste mensen gaat het leven gewoon door, ook al zullen veel van jullie thuis werken met alle kids die thuis zijn van school.

Maar er moet wel gewoon eten op tafel moet komen. Vandaar dat ik mijn recepten en blogs gewoon blijf delen. Want als je een lactose-intolerantie hebt moet je er gewoon rekening mee blijven houden. Maar voor de mensen die het virus hebben staat de wereld even stil. Heel veel sterkte voor allemaal in deze moeilijke tijd.

Voor mij veranderd er niet veel, ik werk altijd al thuis. En onze zoon zit ook niet op het kinderdagverblijf. Hieronder kun je weer lezen wat wij afgelopen week gegeten hebben.

Maandag 23-03-20:
Vanavond aten we nog deze heerlijke zelfgemaakte spaghetti bolognese die we gisteravond ook aten. Ideaal, zo had ik op de Maandagavond een super makkelijk maaltje even opwarmen en aanvallen maar!

Dinsdag 24-03-20:
Vanavond had ik aardappels gepoft in de magnetron. Ik had nog 1 zoete aardappel en ik had gewone aardappels gebruikt. Verrukkelijk! Lekker met grof zeezout eroverheen. Daarbij kookte ik erwtjes uit de diepvries en verse wortels. En ik bakte er vissticks (Jumbomerk) bij in vloeibare margarine (Plus).

Woensdag 25-03-20:
Vanmiddag stond ik al in de keuken om weer een recept met de kruiden van Green gypsy te maken. Om de 2 weken maak ik een recept voor ze met 4 verschillende soorten kruiden. Deze keer haalde ik de rode Curry kruiden weer uit de kast. Onze favoriet! En ik maakte ik er couscous bij, super simpel om te maken en het is zo klaar. Ik gebruikte deze keer die van de Lidl.

Natuurlijk heb ik er kokosmelk bij gebruikt, en de kokosroom bleef over. Daar maakte ik nog een heerlijk toetje van. Daarna zijn mijn man en ik met onze zoon nog heerlijk even een rondje wezen wandelen. Even wat eieren gehaald bij de boer bij ons in de buurt. Hadden we gelijk een doel om naartoe te lopen.

Donderdag 26-03-20:
Oké, vandaag doen we even makkelijk. Gelukkig kan dat ook weleens ook al heb je een lactose-intolerantie. Ik had nog erwtensoep en pompoensoep in de diepvries zitten. Deze heb ik allebei uitgehaald. De mannen smulden van de erwtensoep en ik van de pompoensoep. Ik bakte een ciabatta af van de Lidl en deze heb ik daarna door gesneden en besmeerd met Vegan pesto en ik had er wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten overheen gestrooid. Daarna even 3-5 onder de grill in de oven. En lekker joh dat het was. Recept komt binnenkort uitgebreider online.

Vrijdag 27-03-20:
We hebben lekker frietjes gegeten met ijsbergsla, satésaus (Remia) en een frikandel. Jammie! Zie je dat handje van onze zoon ook? Die probeert net een frietje van mijn bord te pakken hihi.

Zaterdag 28-03-20:
Vanmiddag zijn we even naar Den Bosch gereden en hebben we sushi gehaald bij Versus. Er stond een leuke aanbieding op Social deal. We liepen ook nog even door de korte Puttenstraat, wat een verlaten straat zo niks aan. En toen zijn we snel weer naar huis gegaan. Ik heb wel mijn lactase pilletje in genomen (Disolut 10000 fcc). Dit was lekker! Zodra we weer lekker kunnen gaan uiteten gaan we hier zeker eens heen! Mmm, wat een heerlijke sushi!

Zondag 29-03-20:
Ik maakte vanavond deze makkelijke aardappelblokjes weer. Hup wat sla erbij en vissticks (uit de oven) Jumbomerk en smullen maar, lekker makkelijk voor de Zondag.

Ik had kibbeling van Iglo voor de mannen en voor mezelf last minute wat vissticks uitgehaald omdat ik er achter kwam dat de kibbeling melk bevatte. Ik heb dat echt bijna nooit meer, maar nu kan ik al 2 weken geen online boodschappen doen en vergeet in de supermarkt om naar de verpakking te kijken. Dus toch weer even beter opletten aankomende Donderdag!