Carpaccio op een stokbroodje lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

We waren een hele tijd geleden bij vrienden op visite geweest in hun nieuwe huis. En we hadden al zolang afgesproken dat ik met mijn vriendin ging koken. Ze hebben een schitterende open keuken met een kookeiland. De mannen aan een biertje op de bank en wij lekker aan de bak.

Het voorgerecht waren deze heerlijke gegrilde stokbroodjes met carpaccio geworden. Mijn vriendin heeft ook een lactose-intolerantie dus dat was wel makkelijk we weten van elkaar wat we wel en niet mogen.

Ik maakte ze nog een keer voor Tweede Kerstdag voor mijn schoonfamilie wat we bij onze zwager en schoonzus vierde. Heerlijk vond iedereen ze, echt een aanrader dus. Lekker als voorgerecht zoals wij ze aten. Maar ook lekker als borrelhapje en wat dacht je als extraatje voor bij je lunch??

En wij zijn dol op de lactosevrije truffelmayonaise van Bâton of Ahmerk. Daar hebben we de stokbroodjes dus ook dik mee ingesmeerd.

*Fructosearm: Laat de truffelmayonaise weg (vervang eventueel door belze majoneis en voeg wat kruiden toe).

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd25 minuten

 2 afbak stokbroden (de meeste zijn lactosevrij)
 olijfolie
 truffelmayonaise (vers uit de koeling of Jean Bâ­ton, Ahmerk)
 1 pakje carpaccio
 flinke handje pijnboompitten
 rucola/ verse basilicum
 Parrano geraspt, Kees kaas geraspt/ Violife geraspt

1

Bak je stokbrood af zoals beschreven staat op de verpakking. Laat ze even afkoelen buiten de oven. Snij ze schijn in stukjes en gooi de kontjes weg. Nu krijg je ongeveer 16 plakjes.

2

Besmeer de beide kanten van het stokbrood met de olijfolie. En grill ze nu in een grillpan of in de oven in een paar minuten krokant. Of grill ze in een tosti ijzer met grillstrepen, dat duurd wel wat langer.

3

Smeer er nu de truffelmayonaise op.

4

En beleg lekker dik met de carpaccio.

5

Rooster je pijnboompitten even in de koekenpan zonder olie en blijf even goed roeren. Als ze goudbruin zijn geworden zijn ze klaar. Strooi over de stukjes stokbrood heen.

6

Strooi de Parmezaanse kaas er overheen, of gebruik de kaas die jij verdragen kan.

7

En garneer met de rucola. Hou je daar niet zo van? Dan kun je ook basilicum gebruiken ook erg lekker. Nu is je voorgerecht al klaar. Geniet van deze heerlijke gegrilde stokbroodjes met carpaccio!

8

9

Ingredienten

 2 afbak stokbroden (de meeste zijn lactosevrij)
 olijfolie
 truffelmayonaise (vers uit de koeling of Jean Bâ­ton, Ahmerk)
 1 pakje carpaccio
 flinke handje pijnboompitten
 rucola/ verse basilicum
 Parrano geraspt, Kees kaas geraspt/ Violife geraspt

Stappen

1

Bak je stokbrood af zoals beschreven staat op de verpakking. Laat ze even afkoelen buiten de oven. Snij ze schijn in stukjes en gooi de kontjes weg. Nu krijg je ongeveer 16 plakjes.

2

Besmeer de beide kanten van het stokbrood met de olijfolie. En grill ze nu in een grillpan of in de oven in een paar minuten krokant. Of grill ze in een tosti ijzer met grillstrepen, dat duurd wel wat langer.

3

Smeer er nu de truffelmayonaise op.

4

En beleg lekker dik met de carpaccio.

5

Rooster je pijnboompitten even in de koekenpan zonder olie en blijf even goed roeren. Als ze goudbruin zijn geworden zijn ze klaar. Strooi over de stukjes stokbrood heen.

6

Strooi de Parmezaanse kaas er overheen, of gebruik de kaas die jij verdragen kan.

7

En garneer met de rucola. Hou je daar niet zo van? Dan kun je ook basilicum gebruiken ook erg lekker. Nu is je voorgerecht al klaar. Geniet van deze heerlijke gegrilde stokbroodjes met carpaccio!

8

9

Carpaccio op een stokbroodje lactosevrij