Dit recept is voor ongeveer 8 personen.
Dit recept kreeg ik van een vriendin, en ik dacht al wel dat we deze bitterkoekjespudding heel lekker gingen vinden. Hij is ook nog eens heel makkelijk om te maken. En je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig. Hoe makkelijk is dat? De bitterkoekjes gemengd met de lactosevrije room is een geweldige combinatie en door de gelatine krijg je er een hele stevige pudding door. Deze gaan wij zeker vaker maken! Alle bitterkoekjes zijn lactosevrij maar ze kunnen wel melk bevatten (zover ik weet, check altijd even de verpakking voor de zekerheid). En gebruik de melk en slagroom die jij verdragen kan.
Een leuke variatietip schenk er op het laatst nog een scheutje sterke drank doorheen zoals Likeur 43 of likeur 43 orchata (bevat melkeiwit) of likeur 43 Horchata (vegan).
Ik heb de puddingvorm voor deze bitterkoekjespudding van Tupperware gebruikt. En daar zie je ook een mooi hartje in zitten, dat maakt de pudding nog mooi ook! Maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken.
Leg de blaadjes gelatine een bakje met koud water.

Maak de helft van de bitterkoekjes fijn met je handen of met de keukenmachine.

Doe de lactosearme melk en de suiker in een kookpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat het een paar minuten doorkoken.

Knijp de gelatine uit en roer deze met een garde door de hete lactosearme melk.
En roer er nu de lactosearme/ plantaardige slagroom erdoor.
Breek de overige koekjes met de hand in grove stukken en roer samen met de fijngemaakte bitterkoekjes erdoorheen.

Giet in een grote puddingvorm (ik had de vorm van Tupperware gebruikt).

En zet nu minimaal 4 uur in de koelkast.

En nu aanvallen maar!


Ingrediënten
Aanwijzingen
Leg de blaadjes gelatine een bakje met koud water.

Maak de helft van de bitterkoekjes fijn met je handen of met de keukenmachine.

Doe de lactosearme melk en de suiker in een kookpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat het een paar minuten doorkoken.

Knijp de gelatine uit en roer deze met een garde door de hete lactosearme melk.
En roer er nu de lactosearme/ plantaardige slagroom erdoor.
Breek de overige koekjes met de hand in grove stukken en roer samen met de fijngemaakte bitterkoekjes erdoorheen.

Giet in een grote puddingvorm (ik had de vorm van Tupperware gebruikt).

En zet nu minimaal 4 uur in de koelkast.

En nu aanvallen maar!

