Ciabattina’s met ei uit de oven lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 broodjes.
Ik maakte deze broodjes voor het ontbijt voor Pasen. Maar het is ook heerlijk voor op een Zaterdag of Zondagmorgen natuurlijk. Je maakt ze even klaar en hup de oven en in en wachten maar. Ik had dit al zo vaak voorbij zien komen maar deze combinatie nog nooit. Hoe kwam ik weer tot dit recept? Kijken wat ik in huis heb en dan daarmee aan de slag gaan haha. Niet echt georganiseerd maar zo komen de leukste recepten tevoorschijn vind ik.

*Fructosearm: Kijk voor jezelf of je tarwe verdragen kan. Gebruik anders de spelt afbakbroodjes van AH.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 4 afbak ciabattina's (Jumbomerk)
 4 plakjes bacon
 4 eieren
 verse/gedroogde peterselie
 snufje zout
 snufje peper
 eventueel zelf geraspte belegen tot oude Goudse kaas of plantaardige kaas

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 20 minuten).

2

Snij een rechthoek uit de ciabattina's met een scherp mes en pluk met je vingers de rest uit het brood.

3

Leg in elk gaatje een plakje bacon.

4

Breek daarin het ei. En verdeel er wat verse/gedroogde peterselie overheen samen met een snufje peper en zout.

5

Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar.

6

Je kunt er ook nog wat lactosevrije kaas overheen strooien als je dat lekker vind (zelf geraspte belegen tot oude Goudse kaas of plantaardige kaas).

Ingredienten

 4 afbak ciabattina's (Jumbomerk)
 4 plakjes bacon
 4 eieren
 verse/gedroogde peterselie
 snufje zout
 snufje peper
 eventueel zelf geraspte belegen tot oude Goudse kaas of plantaardige kaas

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 20 minuten).

2

Snij een rechthoek uit de ciabattina's met een scherp mes en pluk met je vingers de rest uit het brood.

3

Leg in elk gaatje een plakje bacon.

4

Breek daarin het ei. En verdeel er wat verse/gedroogde peterselie overheen samen met een snufje peper en zout.

5

Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar.

6

Je kunt er ook nog wat lactosevrije kaas overheen strooien als je dat lekker vind (zelf geraspte belegen tot oude Goudse kaas of plantaardige kaas).

Ciabattina’s met ei uit de oven lactosevrij