Strawberry oreo bars lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Ik ben bloginsider van zoetrecepten.nl. Zo super gaaf dat ik ben uitgekozen, ik mag aan de slag met 4 verschillende soorten oreo. Oreo kan sporen van melk bevatten, maar voor de mensen die eventuele sporen kunnen verdragen zijn oreo's safe. Ik eet ze ook erg graag. De eerste opdracht was het verzinnen van een creatief oreo recept met veel kleuren. En zo is dit recept voor Strawberry oreo bars ontstaan. Ze hebben bij ons een nachtje in de koelkast gestaan om op te stijven. Ze blijven nog een klein beetje zacht, maar dat mag de pret niet drukken want de smaak is verrukkelijk!!! Mijn achternichtje heeft geholpen.
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij, want het bevat veel suikers.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd45 minuten

 150 g oreo strawberry cheesecake
 50 g wajang/ plantenmargarine AH/ plantaardige vloeibare boter
 Voor de topping:
 220 g roomkaas Minusl (0.1/100g)/ Arla (0.01/100g)/ Violife AH
 200 g Griekse yoghurt Minusl (0.1/100g)
 2 eiwitten
 50 g suiker
 2 theel bloem
 1 theel citroensap
 1,5 theel vanille aroma Dr. Oetker
 aardbeien tova/ aardbeien jam
 decoratiestrooisel (glamour mix) Dr. Oetker optioneel

1

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht (oventijd 20+5 minuten).

2

Haal de koekjes uit elkaar en haal de vulling eruit met een mesje en doe in een schaaltje. Maak de koekjes fijn in de keukenmachine. Of doe ze in een stevig plastic zakje en rol er met een deegroller overheen.

3

Smelt de boter in een steelpan. En roer hier de koekjes doorheen.

4

Bekleed een ovenschaal/bakvorm (ca. 16x21cm) met bakpapier en schep hier het koekjesmengsel in. Duw het aan met een lepel.

5

Meng de lactosearme roomkaas met de vulling van de oreo's en mix ongeveer een 1 minuut op de laagste stand.

6

Voeg nu de lactosearme yoghurt van MinusL toe. En mix tot een romig geheel.

7

Scheid de eieren en voeg de 2 eiwitten toe. En mix alles weer goed door elkaar met de mixer.

8

Voeg als laatste de suiker, bloem, citroensap en het vanille aroma toe. En mix alles nog even goed door elkaar.

9

Schep het romige mengsel op de koekjes bodem.

10

Besprenkel met de tova of met de jam en trek er met een cocktailprikker een mooi patroon in.

11

Zet de schaal in de oven en leg er een aluminiumfolie overheen. En bak ze 20 minuten. Haal de laatste 5 minuten het folie eraf.

12

Laat nu een uur buiten de koelkast afkoelen. Strooi er eventueel nog wat sprinkels van Dr. Oetker overheen. En zet nu voor minimaal een nachtje in de koelkast zodat het op kan stijven.

13

Snij ze nu in bars (Nederlands vertaald betekend het repen). En aanvallen maar! Lekker bij een bakje koffie of thee maar ook heerlijk als toetje!

Ingredienten

 150 g oreo strawberry cheesecake
 50 g wajang/ plantenmargarine AH/ plantaardige vloeibare boter
 Voor de topping:
 220 g roomkaas Minusl (0.1/100g)/ Arla (0.01/100g)/ Violife AH
 200 g Griekse yoghurt Minusl (0.1/100g)
 2 eiwitten
 50 g suiker
 2 theel bloem
 1 theel citroensap
 1,5 theel vanille aroma Dr. Oetker
 aardbeien tova/ aardbeien jam
 decoratiestrooisel (glamour mix) Dr. Oetker optioneel

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht (oventijd 20+5 minuten).

2

Haal de koekjes uit elkaar en haal de vulling eruit met een mesje en doe in een schaaltje. Maak de koekjes fijn in de keukenmachine. Of doe ze in een stevig plastic zakje en rol er met een deegroller overheen.

3

Smelt de boter in een steelpan. En roer hier de koekjes doorheen.

4

Bekleed een ovenschaal/bakvorm (ca. 16x21cm) met bakpapier en schep hier het koekjesmengsel in. Duw het aan met een lepel.

5

Meng de lactosearme roomkaas met de vulling van de oreo's en mix ongeveer een 1 minuut op de laagste stand.

6

Voeg nu de lactosearme yoghurt van MinusL toe. En mix tot een romig geheel.

7

Scheid de eieren en voeg de 2 eiwitten toe. En mix alles weer goed door elkaar met de mixer.

8

Voeg als laatste de suiker, bloem, citroensap en het vanille aroma toe. En mix alles nog even goed door elkaar.

9

Schep het romige mengsel op de koekjes bodem.

10

Besprenkel met de tova of met de jam en trek er met een cocktailprikker een mooi patroon in.

11

Zet de schaal in de oven en leg er een aluminiumfolie overheen. En bak ze 20 minuten. Haal de laatste 5 minuten het folie eraf.

12

Laat nu een uur buiten de koelkast afkoelen. Strooi er eventueel nog wat sprinkels van Dr. Oetker overheen. En zet nu voor minimaal een nachtje in de koelkast zodat het op kan stijven.

13

Snij ze nu in bars (Nederlands vertaald betekend het repen). En aanvallen maar! Lekker bij een bakje koffie of thee maar ook heerlijk als toetje!

Strawberry oreo bars lactosevrij