No Bake Appel-Roomtaart Dr. Oetker lactosevrij

Heerlijke “No bake appel-roomtaart” van Dr. Oetker. Kan sporen van melk bevatten (bekijk dit bericht voor meer informatie over deze term). Ik had hem vorige maand voor mijn moeders verjaardag gemaakt. En iedereen vond hem heel erg lekker. Deze heerlijke romige appeltaart met kruimeltopping. En hij is zo klaar, daar hou ik van. Jij ook? Hieronder lees je hoe ik te werk ben gegaan.

Ingrediënten:
Taartmix (150 gram): suiker, gemodificeerd maïszetmeel, gelatine, zuurteregelaars (E 516, E 450iii, E 339ii), dextrose, zout, verdikkingsmiddel (xanthaangom), kleurstof (bèta-caroteen), geleermiddel (natriumalginaat), aroma’s.
Bodemmix (280 gram): tarwebloem, suiker, plantaardige olie (palmolie, raapzaadolie), emulgator zonnebloemlecithine, rijsmiddel (E 500, E 503, E 450), zout.
Zelf toevoegen:
Voeg zelf 4 appels, 15 ml citroensap (kant en klaar of vers geperst), 200 ml water, 100 gram lactosevrije boter (wajang/plantaardige biologische margarine AH biologisch) en 250 ml lactosevrije slagroom (MinusL (0.1 gram lactose op 100 gram)/ Alpro/ Dilea) toe.
Kan sporen bevatten van ei en melk.
Prijs: €2,79 bij de Jumbo en €2,97 bij de Albert Heijn.
Waar te koop?: O.a. bij de Jumbo en Albert Heijn.


Taartbodem bereiden (ca. 5 minuten):
Leg een velletje bakpapier over de springvorm bodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 100 gram lactosevrije boter (wajang/plantaardige biologische margarine AH biologisch) in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten lactosevrije boter. Bedek met ¾ van de kruimels de bodem van de springvorm en druk deze stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Houd 1/4 van de kruimels achter voor decoratie en zet deze in de koelkast. Zet de vorm in de koelkast tijdens het bereiden van de taartvulling.

Taartvulling bereiden (ca. 5 minuten):
Doe de 200 ml water en de 250 ml koude lactosevrije slagroom (MinusL (0.1 gram lactose op 100 gram)/ Alpro/ Dilea) in een kom. Weeg 100 gram taartmix af en voeg dit toe aan de slagroom en het water (houd de rest van de taartmix achter voor de appelvulling). Klop de taartvulling met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa. Klop het mengsel daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel de roomvulling over de bodem.

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Appelvulling bereiden (ca.10 minuten):
Schil en rasp appels (grove rasp gebruiken) en vermeng dit met het citroensap (kant en klaar of zelf geperst) en met de overgebleven taartmix.

Verdeel de appelvulling over de roomvulling. Verdeel de rest van de kruimels over de appelvulling. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Tips:
Door de citroensap voorkom je dat de vulling slap blijft en de appels verkleuren.
Ik heb de appels eerst geschild en in stukjes gesneden en dan geraspt. Maar je kunt de appels ook in z’n geheel raspten tot het klokhuis overblijft.


Conclusie:
Super leuk om te maken. Het was ook zo gepiept, en je hebt echt eens een keer wat anders. Ook deze is goedgekeurd onder de gasten. Als je gek bent op appel en room dan moet je deze zeker eens proberen.
Ik kende deze variant nog niet. Jij wel? Ik hou van deze mixen, alles staat duidelijk op de verpakking en er kan eigenlijk niks mis gaan.

Ik hoop dat je het weer een leuk bericht vond.