Lactosevrij eetdagboek week 11

Maandag 11-03-19:
Vanavond aten wij weer de rauw gebakken aardappelblokjes. Met worteltjes uit een potje en de zelfgemaakte Italiaanse salade en een lekkerbekje van het Jumbomerk. Deze had ik gebakken in een klontje plantaardige boter (wajang/plantenmargarine AH) in de koekenpan.

Dinsdag 12-03-19 en Woensdag 13-03-19:
Helaas heb ik eind vorig jaar problemen gekregen met de oude website en moest ik weer helemaal opnieuw beginnen want ik alle ingrediënten zijn verloren gegaan. Dus ik ben druk bezig om alle recepten weer terug te plaatsen. En daarbij maak ik ook nieuwe foto’s. Deze keer had ik nog gerookte zalm over van de sushi afgelopen Zondag, en ik kwam ik op het idee om deze couscous met zalm weer eens te maken. Jammie, daar heb ik weer heerlijk van gesmuld.

couscous

Donderdag 14-03-19:
Vandaag had ik niet zoveel tijd om te koken dus besloot ik om even snel langs de snackbar te rijden. Mmm, dat is altijd goed toch? Ik nam frietjes en een frikandel. Ik heb er zelf Belze Majoneis en satésaus van Remia bij gegeten.

Vrijdag 15-03-19:
It’s Friday! En dat betekend dat wij weer een heerlijk soepje aten vanavond. Deze keer maakte ik de lactosevrije tomatensoep van Rebecca weer. Ik heb er als extraatje wat mihoen en zelf gedraaide soepballetjes aan toegevoegd. En daarbij maakte ik een wrap met kaas en kipgrilworst (Jumbo) maar ham kan ook. Zo lekker!

tomatensoep

Zaterdag 16-03-19:
Vanmiddag ben ik met een vriendin Bosche bollen wezen maken in Den Bosch. Ik had mijn lactasepilletjes meegenomen. We hadden er 2 gemaakt en ik heb ze ook alle twee op gegeten hihi. Ik dacht nu profiteer ik er lekker van, moet kunnen toch? En daarna hadden we een personeelsfeestje van mijn man zijn werk. We hadden een heerlijk buffet. Ik heb heerlijk gesmuld van aardappeltjes en beenham. Wat was het een gezellige avond!

Zondag 17-03-19:
Ook voor vanavond had ik beenham, erg toevallig haha. Deze heb ik in de oven klaar gemaakt en daarbij maakte ik een honing-mosterd dressing. We hadden er nog ster aardappeltjes van de Kerst (uit de diepvries) die heb ik erbij gebakken en wat ijsbergsla erbij geserveerd. Een heerlijk maaltje voor de Zondag!