Zoete aardappel bakken lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.
Je hebt verschillende kleuren zoete aardappel zoals de witte, oranje en de paarse variant. Ik kon bij mij in de supermarkt alleen de witte vinden. Ik kon bij mij eerst in de supermarkt alleen de witte vinden, maar tegenwoordig hebben ze ook de oranje kleur. Je zou denken dat de zoete aardappel familie is van de gewone aardappel maar dan heb je het mis. De zoete aardappel is een knol, een groente dus. De smaak is zoals de naam het al zegt lekker zoet. En je kunt er deze heerlijke zoete gebakken aardappels mee bakken. Serveer er mayonaise bij, zo lekker!
Fructosearm: Dit recept is fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 500 g zoete aardappels
 flinke scheut olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie
 eventueel een snufje zout
 mayonaise of fritessaus

1

Was de aardappel heel goed af, en snij de oneffenheden eraf. Je kunt ze ook schillen, dat is net wat je fijner vind. Snij ze in plakken en dan in blokjes van 1 bij 1 cm.

2

Doe de olijfolie in een koekenpan en laat warm worden. Voeg de aardappels toe en blijf heel goed roeren want ze branden heel snel aan, zet het gas dus ook niet te hard. Bak ze ongeveer 10 minuten even aan, en doe daarna de de deksel op de koekenpan voor ongeveer 10 minuten zodat ze goed kunnen garen.

3

Blijf goed roeren. Je kunt er een snufje zout overheen strooien, maar het is niet nodig want de zoete aardappel heeft een heerlijke smaak van zijn eigen.

zoete

Ingredienten

 500 g zoete aardappels
 flinke scheut olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie
 eventueel een snufje zout
 mayonaise of fritessaus

Stappen

1

Was de aardappel heel goed af, en snij de oneffenheden eraf. Je kunt ze ook schillen, dat is net wat je fijner vind. Snij ze in plakken en dan in blokjes van 1 bij 1 cm.

2

Doe de olijfolie in een koekenpan en laat warm worden. Voeg de aardappels toe en blijf heel goed roeren want ze branden heel snel aan, zet het gas dus ook niet te hard. Bak ze ongeveer 10 minuten even aan, en doe daarna de de deksel op de koekenpan voor ongeveer 10 minuten zodat ze goed kunnen garen.

3

Blijf goed roeren. Je kunt er een snufje zout overheen strooien, maar het is niet nodig want de zoete aardappel heeft een heerlijke smaak van zijn eigen.

zoete

Zoete aardappel bakken lactosevrij