Zelf schnitzels paneren is een klusje van niks en het is zo lekker. Zet de bloem, paneermeel en het los geklopte ei klaar en het paneren kan beginnen.
En je weet zeker dat deze schnitzel geen lactose bevat. Ik kwam nog weleens thuis en baalde dan weer dat er lactose in de schnitzel zat. Dom, te snel op de verpakking gekeken. Er zijn wel kant en klare lactosevrije gepaneerde schnitzels, maar kijk altijd goed op de verpakking. Als je nu geen ei in huis hebt of geen eieren kan verdragen dan kun je het ei heel makkelijk weglaten. Maak dan een papje van bloem en water. Van de juiste dikte, is hij nog te dik voeg je nog wat water toe en als hij nog te dun is voeg je wat bloem toe. Roer even goed door elkaar. Kruid je schnitzel en haal dan door het bloem-water mengsel en dan door de paneermeel en klaar is je schnitzel zonder ei.
*Fructosearm: Let op de kruiden.
Verdeel de peper, zout en de Italiaanse kruiden over de 2 schnitzels. Druk het iets aan.
Zet 3 diepe borden klaar, doe in het ene bord de bloem, het andere de paneermeel en klop in het andere bord het ei los met een vork.
Haal nu de schnitzels eerst door de bloem dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
Doe een klontje plantaardige boter in de koekenpan en bak de schnitzels 3 minuten per kant. En klaar is je zelf gepaneerde schnitzel. Mmm, smullen maar!
Ingredienten
Stappen
Verdeel de peper, zout en de Italiaanse kruiden over de 2 schnitzels. Druk het iets aan.
Zet 3 diepe borden klaar, doe in het ene bord de bloem, het andere de paneermeel en klop in het andere bord het ei los met een vork.
Haal nu de schnitzels eerst door de bloem dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
Doe een klontje plantaardige boter in de koekenpan en bak de schnitzels 3 minuten per kant. En klaar is je zelf gepaneerde schnitzel. Mmm, smullen maar!