Lactosevrij eetdagboek week 9 2020

Maandag 24-02-20 en Dinsdag 25-02-20:
We aten vanavond weer eens een keer wat anders. Een Italiaanse stamppot, en ik kan je vertellen deze gaan we zeker vaker maken. Ik heb er echt een Italiaanse twist aan gegeven door de Italiaanse kruiden en wat dacht je van de zongedroogde tomaatjes. Deze moet je wel echt fijn snijden anders heb je van die grote stukken er tussen zitten en dat is niet lekker.

Woensdag 26-02-20:
Vanavond aten we koolraapfrietjes gekruid met kruiden de van Green Gypsy en met een heerlijke simpele mayoniasedip. En daarbij aten we een heerlijke ossenhaas (Aldi diepvries) gebakken in wajang boter bij. De koolraapfrietjes waren nog niet helemaal gaar, dus we hebben de dunste er tussenuit gepikt.

Donderdag 27-02-20:
Ik heb het nog een keer geprobeerd, ik heb ze nu eerst 3 minuten voor gekookt en daarna in de oven gebakken. Mmm, heerlijk waren ze. Het recept komt bij Green Gypsy online.

Vrijdag 28-02-20:
Ik maakte voor mijn man en zoontje gister een ouderwetse erwtensoep waar ze mooi 2 dagen van konden eten. Helaas kan ik deze zelf niet verdragen omdat hij heel veel fructose bevat, zo jammer want ik hou er zo enorm van. Ik heb natuurlijk wel een hapje geproefd en hij was heerlijk. Ik had nog veel over deze heb ik uitgedeeld en ingevroren.

Voor mezelf maakte ik vandaag deze lekkere verse tomatensoep weer met zelf gedraaide soepballetjes. En ik bakte er een stokbroodje bij af, en die depten we allemaal lekker in de soep.

Zaterdag 29-02-20:
Vanavond had mijn man zo’n zin in pizza, dus hebben we bij Domino’s in Zaltbommel een heerlijke pizza besteld. Heerlijk zijn ze daar. Ik bestelde er één met tomatensaus, ham, ananas, oregano en vegan kaas.

Zondag 01-03-20:
Vandaag aten we frietjes met een frikandel. Lekker makkelijk op de Zondag.