Pasta met zelfgemaakte pesto

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Deze pasta met zelfgemaakte pesto staat al zolang op mijn lijstje. Ik heb best veel groente gebruikt, maar je kan ook zeker wat minder gebruiken. Ik snij ze altijd heel erg fijn met de keukenmachine omdat we dat nou eenmaal het lekkerste vinden. En het is ook nog eens zo gepiept. Ik gebruik de oude keukenmachine van mijn moeder. Zij is niet zo'n keukenprinses maar kreeg deze wel jaren geleden met hun verloving. Hij was nog nooit gebruikt en ik heb er nu al jaren plezier van haha.

En de pesto kan je natuurlijk ook kopen in de supermarkt. Maar om eerlijk te zijn vind ik de zelfgemaakte toch altijd het lekkerst. Maar heb je weinig tijd dan kun je deze soorten groene pesto kopen in de supermarkt: De pesto genovese bio Costa Ligure verkrijgbaar bij AH, de pesto bio verkrijgbaar bij Plus, de pesto bio verkrijgbaar bij de Xenos en de pesto Terrasana verkrijgbaar bij de Jumbo.

*Fructosearm: Laat de knoflook weg bij de pesto. Gebruik het groen van de prei. Let op met de hoeveelheid peper en courgette.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 300 g fusilli
 snufje zout
 1 keer het recept van de pesto (link onderaan)
 1 kleine prei
 1 courgette
 1 pakje gerookte kip (Zandvliet 250 gram)
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 handje pijnboompitten
 3 eetl bieslook

1

Maak zelf de groene pesto van de website (link vind je hiervan onderaan dit recept).

2

Snij de groente fijn, eventueel in de keukenmachine.

3

Kookt de fusilli in een flinke hoeveelheid water met een snufje zout zoals beschreven staat op de verpakking.

4

Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan en maak warm. Bak de groente hierin ongeveer 5 minuten.

5

Snij de gerookte kipfilet in blokjes.

6

Voeg de zelfgemaakte pesto toe en roer goed door.

7

Voeg de gerookte kipfilet, bieslook, pijnboompitten en het zout en de peper toe. En roer alles nog goed even door.

8

Bij het serveren kun je er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen strooien (als je deze verdragen kan).

9

Eetsmakelijk!!


Lactosevrije groene pesto - lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 300 g fusilli
 snufje zout
 1 keer het recept van de pesto (link onderaan)
 1 kleine prei
 1 courgette
 1 pakje gerookte kip (Zandvliet 250 gram)
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 handje pijnboompitten
 3 eetl bieslook

Stappen

1

Maak zelf de groene pesto van de website (link vind je hiervan onderaan dit recept).

2

Snij de groente fijn, eventueel in de keukenmachine.

3

Kookt de fusilli in een flinke hoeveelheid water met een snufje zout zoals beschreven staat op de verpakking.

4

Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan en maak warm. Bak de groente hierin ongeveer 5 minuten.

5

Snij de gerookte kipfilet in blokjes.

6

Voeg de zelfgemaakte pesto toe en roer goed door.

7

Voeg de gerookte kipfilet, bieslook, pijnboompitten en het zout en de peper toe. En roer alles nog goed even door.

8

Bij het serveren kun je er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen strooien (als je deze verdragen kan).

9

Eetsmakelijk!!

Pasta met zelfgemaakte pesto lactosevrij