Broccoli in bladerdeeg lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

We hadden laatst een babyshower van een vriendin. En iedereen zou zelf gemaakte hapjes meenemen. Ik had een zoeteย geboorte cakerol met muisjes gemaakt. En deze bladerdeeg hapjes met broccoli, kip en roomkaas had iemand anders weer gemaakt. Ik vond ze zo ontzettend lekker. En dat verbaasde me, want ik ben niet zo'n grote fan van broccoli. Ik had mijn lactase pilletjes (van de Kruidvat) ingenomen en heb er heerlijk van gesmuld. Deze wilde ik thuis toch ook eens uitproberen. En ze waren net zo lekker als op de babyshower al zeg ik het zelf. Alleen nu geheel lactosevrij proof!
*Fructosearm:ย Maak zelf bladerdeeg van speltbloem als je geen tarwe verdragen kan en let op de kruiden. Laat de teen knoflook weg.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd45 minuten

 4 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Lidl
 100 g broccoli
 1 kipfilet
 klontje wajang/plantenmargarine AH/ plantaardige vloeibare boter
 snufje zout
 snufje peper
 snufje paprikapoeder
 snufje chilipoeder
 Voor de roomkaas:
 100 g roomkaas MinusL/Arla lactofree/Violife plantaardig
 handje fijngesneden verse/gedroogde bieslook
 snufje zout
 snufje peper
 1 ei
 1 eetl oregano

1

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat in 10 minuten ontdooien.

2

Kook ondertussen de broccoli ongeveer 3 minuten. Ik had een theekoker met water aangezet. En het kokende water in de kookpan gegoten. Zo is je broccoli nog sneller klaar. En giet de broccoli af en laat even uitlekken en wat afkoelen.

3

Doe een klontje lactosevrije boter in de koekenpan en laat smelten. Snij de kipfilet in stukjes. En kruid deze met een beetje zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder. Bak ze vervolgens gaar in de koekenpan.

4

Pers een teentje knoflook uit of snij deze fijn. Meng de roomkaas met een handje verse of gedroogde bieslook, teentje knoflook in een schaaltje en voeg een snufje zout en peper toe. En roer even door.

5

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 25 minuten).

6

En smeer in het midden op het velletje bladerdeeg de zelfgemaakte lactosevrije kruidenroomkaas. Leg daarboven op wat broccoli en stukjes kip.

7

En vouw het pakketje met de puntjes naar het midden dicht.

8

Klop een ei los en smeer het pakketje in door middel van een kwastje. Strooi er wat oregano overheen.

9

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg ze hier op. Bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. En klaar zijn je heerlijke bladerdeeg pakketjes gevuld met lactosevrije kruidenroomkaas, kip en broccoli. Het is lekker om er een soepje bij te serveren.

Ingredienten

 4 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Lidl
 100 g broccoli
 1 kipfilet
 klontje wajang/plantenmargarine AH/ plantaardige vloeibare boter
 snufje zout
 snufje peper
 snufje paprikapoeder
 snufje chilipoeder
 Voor de roomkaas:
 100 g roomkaas MinusL/Arla lactofree/Violife plantaardig
 handje fijngesneden verse/gedroogde bieslook
 snufje zout
 snufje peper
 1 ei
 1 eetl oregano

Stappen

1

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat in 10 minuten ontdooien.

2

Kook ondertussen de broccoli ongeveer 3 minuten. Ik had een theekoker met water aangezet. En het kokende water in de kookpan gegoten. Zo is je broccoli nog sneller klaar. En giet de broccoli af en laat even uitlekken en wat afkoelen.

3

Doe een klontje lactosevrije boter in de koekenpan en laat smelten. Snij de kipfilet in stukjes. En kruid deze met een beetje zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder. Bak ze vervolgens gaar in de koekenpan.

4

Pers een teentje knoflook uit of snij deze fijn. Meng de roomkaas met een handje verse of gedroogde bieslook, teentje knoflook in een schaaltje en voeg een snufje zout en peper toe. En roer even door.

5

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 25 minuten).

6

En smeer in het midden op het velletje bladerdeeg de zelfgemaakte lactosevrije kruidenroomkaas. Leg daarboven op wat broccoli en stukjes kip.

7

En vouw het pakketje met de puntjes naar het midden dicht.

8

Klop een ei los en smeer het pakketje in door middel van een kwastje. Strooi er wat oregano overheen.

9

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg ze hier op. Bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. En klaar zijn je heerlijke bladerdeeg pakketjes gevuld met lactosevrije kruidenroomkaas, kip en broccoli. Het is lekker om er een soepje bij te serveren.

Broccoli in bladerdeeg lactosevrij