Lactosevrij eetdagboek week 4 2020

Maandag 20-01-20:
Vanavond aten we weer eens gekookte aardappels met gebakken champignons en courgette in olijfolie. En karbonades gebakken in plantaardige vloeibare boter (Aldi). Daar heb ik op het laatst wat water aan toegevoegd zodat we een heerlijke jus kregen.

Dinsdag 21-01-20:
Van de gekookte aardappels van gister heb ik kleine stukjes gesneden. Deze heb ik gebakken in olijfolie. Ik maakte de guacemole. En ik heb wat ijsbergsla fijn gesneden en wat eieren gekookt. En ik marineerde 600 gram kippenstukjes in 3 eetlepels sojasaus, 1 theelepel sambal, scheutje vanille aroma, snuf zout, snuf peper, snuf paprikapoeder, snuf kurkuma en ongeveer 3 eetlepels knoflookolie. En deze bakte ik na een aantal uren. Een super simpel maaltje maar wel heel erg lekker.

Woensdag 22-01-20 en Donderdag 23-01-20:
Mijn man ging met vrienden naar de bioscoop, alle hamburgers en bier waren één euro. Dat is nog eens spot goedkoop. Mijn vriendin zou bij mij komen eten en we wilden een frietje halen. Maar ik zeg ik eet eigenlijk net zo lief tagliatelle met lactosevrije pesto (AH) en jij? Zij ook, en dat hebben we geweten we hebben 2 keer opgeschept. Het was zo ontzettend lekker! Ik heb het recept van Rebecca gekregen en ik hoop het binnenkort uit te werken zodat jullie er ook van kunnen smullen. De dag erna heb ik er samen met mijn zoontje ook nog heerlijk van gegeten. Mijn man houdt er niet zo van, dus voor hem maakte ik wat anders.

Vrijdag 24-01-20:
Yes, de zoete aardappelfrietjes stonden vanavond weer op tafel. Ik had er iets meer gemaakt omdat onze zoon nu ook mee eet. Ze waren nog wel slap maar dat vinden wij juist zo lekker! Daarbij bakte ik een eitje en hamburgers uit de diepvries van het Jumbo merk. Wat ijsbergsla en een klodder mayo erbij en smullen maar.

Zaterdag 25-01-20:
Vandaag vierden we onze zoon zijn eerste verjaardag! Wat een feest ’s morgens en ’s middags. We hebben allemaal genoten. En wat is hij verwend met mooie cadeau’s. We haalden een lekker frietje met wat snacks.

Zondag 26-01-20:
Vanavond aten we de saus van deze spaghetti, die zat nog in de vriezer. En daarbij kookte ik glutenvrije fusilli van de AH en had nog een aantal stukjes ananas over van de borrelhapjes dus deze heb ik er ook aan toegevoegd. Verrukkelijk, en makkelijk voor de Zondagavond.