Lactosevrij eetdagboek week 28

Maandag 08-07-19:
We kwamen vanmiddag rond 2uur weer lekker thuis. Hup gelijk een wasje aan en het vakantie gevoel is gelijk weg hè haha. We hadden nog even een MC-je meegepikt op de terugweg. (Mc chicken, kan melk bevatten). Dus we gingen pas laat eten. Ik gaf onze zoon de fles en jawel mijn man zou voor het eten zorgen. En dat had hij goed gedaan, de zoete aardappeltjes smaakten heerlijk en de steak van “The meatlovers” was ook perfect gebakken. De sla kwam uit ons eigen moestuintje. Ik maakte er een simpele honing mosterdressing bij.

Dinsdag 09-07-19:
Vanavond kwamen vrienden bij ons pizzatjes eten. Dat was voor ons weer even geleden dus we hadden er weer zin in. Ik maakte de simpele lactosevrije carpaccio vooraf. En in deze blog vertel ik je precies hoe ik het aanpak met de pizzatjes. Ik had nog wat bodempjes in de vriezer zitten en ik maakte zelf nog wat bodempjes van het speltdeeg van Tante Fanny. Rondjes uitsteken, oven voorverwarmen op 250 graden hetelucht en dan ongeveer 3-5 minuten afbakken. Zo blijven ze niet kleven aan je pizzahouder.

En als toetje had ik wafelbakjes gevuld met plantaardig professor grunschnabel in de smaken chocola en karamel.

Woensdag 10-07-19:
We bestelden sushi bij Japachi in Zaltbommel. Er was een leuke openingsactie. Als je voor 12uur bestelde kon je een schaal voor de helft van de prijs bestellen. En dat hebben wij gedaan, we hebben het om 17u opgehaald. En we waren erg enthousiast. Ik heb nergens last van gehad. Alleen het sausje op de middelste sushi (tonijn met mango en avocado) heb ik eraf gehaald.

Donderdag 11-07-19:
We aten nog wat zoete aardappels gebakken die over waren. En daarbij had ik 2 duitse biefstukjes gebakken in olijfolie. Erg lekker, deze komen hier zeker vaker op tafel. Ik had een foto gemaakt zonder geheugenkaartje haha. En daar kwam ik achter toen het eten op was.

Vrijdag 12-07-19:
Omdat we nog vakantie hadden hebben we het ons zelf niet te moeilijk gemaakt deze week. We bestelden een pizza bij Domino’s. Zo lekker en fijn geregeld. Wij gaan daar met plezier een pizza halen. Online bestellen en je kunt precies zien wanneer ze klaar zijn. Ik bestel ze altijd met vegan kaas.

Zaterdag 13-07-19:
Ik maakte dit heerlijke recept van Rebecca de lactosevrije romige pasta met gerookte zalm. Aanradertje hoor. Super simpel en gezond.


Zondag 14-07-19:
Vanmiddag zijn we bij vrienden in hun nieuwe mooie huis wezen kijken. En daarna zijn we even langs de MC Donalds gereden. Ik bestelde een MC Chickenmenu (kan sporen van melk bevatten). En vanaf morgen gaan we weer aan de gezonde kost hihi dan is het weer over met de vakantiepret en het makkelijke afhaaleten.