Lactosevrij eetdagboek week 25

Maandag 17-06-19:
Het is alweer Maandagavond, en ik nam even een blik in mijn diepvries en kasten. En daar lag dus nog een zak Mexicaanse saladeverrijker van Hak (die zat laatst bij onze online bestelling bij Jumbo). Dus deze heb ik door de sla gedaan samen met courgette en wat Parmezaanse kaas geraspt. Super lekker, echt een keer wat anders. Wij eten de laatste dagen erg veel sla, dus een beetje variatie is altijd welkom. Daarbij maakte ik verrukkelijke kippen gehaktballetjes zonder ei en ik pofte aardappels in de oven.

Dinsdag 18-06-19:
Vanavond aten we een heerlijke lichte sushi salade en natuurlijk volledig lactosevrij. Het recept komt uit het nieuwe kookboek van de Albert Heijn, en deze heb ik aangepast naar lactosevrij en natuurlijk naar onze smaak. Binnenkort komt deze online.

Woensdag 19-06-19:
Ik heb frietjes in de frietpan gebakken en daarbij een pita speltbroodje van de Albert Heijn afgebakken in de oven. En kip shoarma gebakken in olijfolie. Geserveerd met sla en Belze majoneis. Jammie!! Heerlijk maaltje.

Donderdag 20-06-19 en Vrijdag 21-06-19:
Een Donderdag maakte ik een flinke pan lactosevrije tomatensoep.
We hadden alleen geen soepballetjes meer, dus heeft mijn moeder het soepvlees gekookt. Ideaal en ook nog eens heel lekker. En daarbij maakte ik pizza’s met de bodem van Napolina (zwarte doos bij de pasta in de supermarkt). Deze belegde ik met ham, tomatenblokjes, oregano, Parmezaanse kaas geraspt (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan) en verse ananas!

Zaterdag 22-06-19:
Natuurlijk staken wij de bbq ook aan dit weekend. Mijn mannetje had weer een heerlijk zalmpje voor me bereid, kippenstokjes (zwarte eraf gesneden hihi) en een varkenshaasje. Voor de rest geen salade of brood, lekker simpel. Wel met een heerlijk biertje en wijntje voor mij natuurlijk.

Zondag 23-06-19:
O jawel, vanmiddag heb ik weer een heerlijke vegan Magnum op (12 punten met Weight watchers, maar ach ik had nog wat weekpunten over haha). Aankomende week zijn ze weer in de bonus bij AH. En ’s avonds had ik echt helemaal geen honger. Dat heb je met warm weer en met de Zondag. Dus ik maakte het laatste beetje tomatensoep warm. Lekker makkelijk en toch gezond. Daarom hou ik nou zo van grote pannen soep in het weekend haha!