Eetdagboek week 6

We hebben weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar staan! Vanwege de geboorte van ons zoontje ben ik er 2 weken niet aan toe gekomen om ons eetdagboek bij te houden met jullie. Maar vanaf nu hoop ik alles weer met jullie te kunnen delen.


Maandag 04-02-19:
Vanavond aten we zoete aardappels uit de koekenpan, biefstuk gebakken in wajang boter en erwten met wortels uit een potje. Een super simpel maaltje, maar wel heel erg lekker.

Dinsdag 05-02-19:
Ik had deze fusilli met tapenade nog in de diepvries zitten. Dus deze heb ik even opgebakken in de koekenpan en ik heb er een eitje bij gebakken in olijfolie.

Woensdag 06-02-19:
Vanavond aten we frietjes en een frikandel uit de fietpan. Mmm, zo lekker. Wist je dat alle normale frikandellen lactosevrij zijn?

Donderdag 07-02-19:
Mijn man had van zijn werk met Kerst een grote rollade gehad. En deze had ik ingevroren en ik bedacht me vandaag dat ik hem wel kon braden. Zo een stukje vonden we lekker maar we zijn er niet kapot van. De andere helft heb ik aan mijn ouders gegeven. Ik kookte er haricots verts bij. En de aardappelblokjes van Aviko bakte in olijfolie. Een klein toefje mayonaise hoort erbij hè.

Vrijdag 08-02-19:
Mijn mannetje heeft vanavond voor me gekookt. Wat een luxe hè? Aardappelblokjes en aardappelschijfjes van Aviko had hij gebakken in olijfolie. En kipburgers (Jumbo) gebakken in olijfolie. En daarbij hebben we wat sla geserveerd. Super simpel maar wel erg lekker.

Zaterdag 09-02-19:
Vanavond hebben we heerlijk sushi gehaald bij Konotori Sushi in Zaltbommel. Mijn vriendin heeft ook gezellig mee gegeten. Mmm, wat was het lekker! We hadden ze met zalm, tonijn, komkommer, avocado, krab en zoete ei besteld. En daarbij wat warme hapje zoals gepaneerde kip, loempia’s en kip in teriyakisaus. Dit eten wij veel te weinig, binnenkort ga ik ze zelf ook weer eens maken. Je kunt aangeven dat je een lactose-intolerantie hebt zodat ze daar rekening mee kunnen houden.

Zondag 10-02-19:
Een tijdje geleden maakte ik deze heerlijke zoete aardappelsoep weer en wat ik over had, had ik in de diepvries gedaan. Deze had ik vandaag uit de diepvries gehaald en even opgewarmd. Ideaal maaltje voor de Zondag, en hij smaakte nog heerlijk!