Eetdagboek week 53 / week 1 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week veel uit de diepvries. Ik had lekker gehamsterd voor de Kerstdagen waar we nog een paar dagen van konden eten hihi. Beter teveel dan te weinig zeggen ze altijd toch? We haalden een lekkere pizza en ik maakte verrukkelijke lactosevrije tacooooo’s!

Maandag 28-12-20:
Vanavond aten we weer eens gekookte aardappels met snijboontjes en koolvis in sojasaus. 


Dinsdag 29-12-20:
Ook vanavond aten we weer aardappels, deze keer bakte ik ze en we aten er een heerlijk crunchy kippenschnitzel van de AH bij. Kijk altijd goed op de verpakking. ik bakte hem in een scheutje olijfolie. Wat vegan mango mayo van de Mayoneurs erbij en een potje met erwten en wortel.


Woensdag 30-12-20:
Ik had nog haricots verts in de vriezer liggen die over waren gebleven van de Kerst, net zoals deze röstirondjes van Aviko. Erg lekker zijn deze kan ik je vertellen. En ik bakte er een hamburger uit de vriezer bij.


Donderdag 31-12-20:
Oudjaarsdag vandaag. Ik heb voor het eerst in jaren geen oliebollen gebakken. Ik had ze besteld en heb ze voor de zekerheid gegeten met een lactase tablet. Ze waren heerlijk. Ik wilde donuts en churros gaan maken ipv van de oliebollen. Maar de donuts kreeg ik niet netjes op de bakplaat, mijn spuitzak kwam helaas wat later binnen dus ik kon het ook niet anders doen. Zo irritant dat de winkels dicht zijn haha. Dus die heb ik gelijk in de prullenbak gegooid en in de churros had ik ook geen zin meer haha. ’s Middags heb ik alles voor het gourmetten klaar gezet, ik had al het vlees lactosevrij. Wat salades (huzarensalade jumbomerk) en satésaus (Remia) waren ook lactosevrij. Ik heb geen foto gemaakt.


Vrijdag 01-01-2021:
Ook vanavond ben ik vergeten om een foto te nemen. We zijn bij mijn schoonouders wezen nieuwjaren. Zij hadden voor allerlei lekkers gezorgd. Stokbroodjes met salades, kippenkluifjes en gehaktballetjes. Mmmm, dat was smullen.


Zaterdag 02-01-2021:
Vanavond bestelden we een pizzatje bij de pizzaria. Ik heb mijn lactasetabletten van Lactastic ingenomen. Super fijn!


Zondag 03-01-2021:
Hallo lekkere tacootjes!!! Mmm, dit was smullen! Ik gebruikte het recept van de website voor lactosevrije taco’s. En ik heb de kruiden vervangen door de It’s a wrap kruiden van Green Gypsy spices. Een beetje zelf geraspte extra belegen Hollandse harde kaas en wat suikervrije chilisaus (verstegen Illy billie) eroverheen en aanvallen maar!