Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Deze week aten we de lactosevrije snijbonenstamppot weer eens en wat dacht je van witlof met Zeeuws spek i.p.v. met ham zoals je het normaal eet? Deze tip kregen wij een tijd geleden van een volger, sindsdien eten wij het vaak zo. En een pizza met parmaham weleens geprobeerd? Doen zou ik zeggen!
Maandag 30-08-21:
Vanavond hebben weer eens de lactosevrije snijbonenstamppot gemaakt. Zo lekker, en super makkelijk om te maken. Daarbij aten we nog een hamburger (van de Boederijwinkel) en een plakje gebakken spek.
Dinsdag 31-08-21:
Wederom aten we vanavond nog de lactosevrije snijbonenstamppot. Ik had er nu een karbonade bij gebakken in Wajang boter.

Woensdag 01-09-21:
Jawel jawel sinds vandaag zijn mijn man en ik weer even oud. Ik ben een paar maandjes ouder dan hem. We zijn lekker wezen uiteten voor zijn 33e verjaardag bij de Carras in Den Bosch, getipt door een vriendin die alle tentjes in Den Bosch kent. Oh jongens, wat genieten was dit zeg! We hebben zo ontzettend lekker gegeten, ik heb zelfs 3 toetjes op met mijn lactase tabletten van Lactastic. Ze zijn super klein en met een hoge dosering, ik ben enorm fan.

Donderdag 02-09-21:
Ik maakte weer eens de witlof met kaas en zeeuws spek uit de oven. Je kunt natuurlijk ook gewoon de ham gebruiken net zoals in het recept maar wij vinden dat het met spek net iets meer pit krijgt. En ik had er nog een heerlijk saucijzen worstje en frietjes in de airfryer bij gebakken.

Vrijdag 03-09-21:
Ken jij deze nieuwe panklare nasi van Conimex al? Wij vonden het erg makkelijk om even snel wat lekkere nasi op tafel te toveren. Ik had er een paprika en een lente-ui bij het gehakt gebakken. Kroepoek, lactosevrije satésaus (Remia) en een gebakken eitje erbij en aanvallen maar. Deze nasi met trassi en de normale nasi zijn ook een aanrader om eens te maken.

Zaterdag 04-09-21:
Ik had voor mijn ouders gister de broodbakmachine aangezet om een lekkere pizzabodem te maken. En ik had een extra groot recept gebruikt zodat ik nog wat kon invriezen. Maar man kreeg ook zin in pizza. Dus we zijn nog even langs de Jumbo gereden om Parmaham te halen, want daar zijn wij op het moment helemaal verslaafd aan. Wat tomatensaus, zelf geraspte kaas, Italiaanse kruiden, pijnboompitten en parmaham erop. De pizza heb ik op 200 graden in ongeveer 15-20 goudbruin gebakken. En daarna geserveerd met rucola.

Zondag 05-09-21:
Vandaag hadden we een feestje van vrienden op een super mooie locatie bij het Boerengoed in Enspijk. We hebben er heerlijk gegeten, sateetjes, puntzakken met friet en snacks. Wat genieten in het heerlijke zonnetje. Ik ben vergeten om een foto te maken, maar het was echt heerlijk. Ik heb bijna met alles mee kunnen eten, zo fijn. En ook fijn dat zulke feestjes weer mogen hè?
