Snijbonenstamppot lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

We hebben weer een heerlijk recept voor je klaar staan, deze lekkere en gezonde snijbonenstamppot. Vind jij ook dat je het hele jaar door stamppotjes kan eten? Nou ik wel, wij zijn er dol op. En nu heb ik ook weer een geniale combinatie. Een combinatie van snijbonen, lactosevrije kookroom en de lactosevrije kaas. De kookroom en de kaas maken deze snijbonenstamppot lekker smeuïg. Serveer er de aller lekkerste ouderwetse gehaktballetjes bij en je hebt een heerlijk maaltje.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 1 kg kruimige aardappels + snufje zout
 350 g snijbonen + snufje zout
 100 ml lactosevrije kookroom (Alpro, Blue band finesse)
 1,5 eetl gedroogde Italiaanse kruiden
 flink handje pijnboompitten
 50 g kaas (rasp zelf je belegen tot oude kaas, of gebruik Parmezaanse)
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 flinke snuf chilipoeder

1

Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken. Doe ze in ruim water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en kook ongeveer 20 minuten.

2

Breng ondertussen ook wat water aan de kook voor de snijbonen. En zodra het water kookt kun je het snufje zout en de snijbonen toevoegen. En kook ze in 5-8 minuten gaar.

3

Giet de aardappels en de snijbonen af in het vergiet in de gootsteen.

4

Voeg de lactosevrije kookroom toe aan de aardappels en stamp alles met stamper tot één geheel. Voeg de snijbonen, pijnboompitten en de kruiden toe. En stamp alles nog goed even door. Voeg als laatste de kaas toe en roer deze door de snijbonenstamppot met een grote lepel. Je zult zien dat deze lekker gaat smelten. En serveer er zelfgemaakte gehaktballetjes of gebakken spekblokjes bij. Eetsmakelijk!

Ingredienten

 1 kg kruimige aardappels + snufje zout
 350 g snijbonen + snufje zout
 100 ml lactosevrije kookroom (Alpro, Blue band finesse)
 1,5 eetl gedroogde Italiaanse kruiden
 flink handje pijnboompitten
 50 g kaas (rasp zelf je belegen tot oude kaas, of gebruik Parmezaanse)
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 flinke snuf chilipoeder

Stappen

1

Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken. Doe ze in ruim water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en kook ongeveer 20 minuten.

2

Breng ondertussen ook wat water aan de kook voor de snijbonen. En zodra het water kookt kun je het snufje zout en de snijbonen toevoegen. En kook ze in 5-8 minuten gaar.

3

Giet de aardappels en de snijbonen af in het vergiet in de gootsteen.

4

Voeg de lactosevrije kookroom toe aan de aardappels en stamp alles met stamper tot één geheel. Voeg de snijbonen, pijnboompitten en de kruiden toe. En stamp alles nog goed even door. Voeg als laatste de kaas toe en roer deze door de snijbonenstamppot met een grote lepel. Je zult zien dat deze lekker gaat smelten. En serveer er zelfgemaakte gehaktballetjes of gebakken spekblokjes bij. Eetsmakelijk!

Snijbonenstamppot lactosevrij

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *