Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Deze week aten we heerlijk lactosevrij stoofvlees van Hugo, het eerste recept van risotto wat op de site staat met sperziebonen, spekjes en paprika. En wat dacht je van een lactose-en glutenvrije pizza met parmaham?
Maandag 02-08-21:
Vandaag was het restjesdag! Dus ik had nog wat Surinaamse bami en koude pastasalade met spekblokjes en deze hebben we lekker op gegeten.
Dinsdag 03-08-21:
Vanmiddag heb ik Hugo’s stoofvlees bij mijn ouders opgezet en ben ik gaan werken. Dit vinden wij echt de aller lekkerste, ik had nu een ouderwetse braadpan (geleend van mijn nicht) gebruikt en het vlees was echt wel zachter. Dus die ga ik binnenkort ook eens aanschaffen. Daarbij had ik aardappelschijfjes gebakken in een laagje olijfolie en ik had ijsbersla en rucola erbij geserveerd zonder sausje.

Woensdag 04-08-21 & Donderdag 05-08-21:
Hier kun je mij nu echt voor wakker maken, ik ben dol op lactosevrije risotto. En deze variant staat al een aantal jaar op de site maar blijft zo ontzettend lekker. Ik had nu 100 ml water vervangen door droge witte wijn. Ook wel lekker een keer vond ik. Echt als je wat lekkers wilt serveren moet je deze risotto echt eens maken.

Vrijdag 06-08-21:
Vandaag gaan we lekker ouderwets doen, ik maakte deze verrukkelijke tomatensoep van mijn oma weer eens. Natuurlijk weer lactosevrij en ik gebruik voor dit recept soepvlees, dus die moet je wel even 2 uur laten koken en de tomaten moet je ook koken en door een vergiet halen. Dus het is geen snelle soep maar wel heel erg lekker.

Ben jij ook al bij de Lidl geweest? Daar hadden ze afgelopen Donderdag veel vegan en glutenvrije producten tijdelijk in het schap liggen. Natuurlijk ben ik ook even gaan kijken en ik heb echt heel veel gescoord. Deze mozzarella smaakte echt prima vond ik, de pizzabodem wat ik erg enthousiast over, deze was lekker dun. Ik maakte er een pizza met parmaham mee. Onze echt verslaving op het moment. Wat gezeefde tomaten, zelf geraspte belegen Hollandse harde kaas, parmaham, pijnboompitten, oregano en vegan mozzarella. Super lekker pizzatje.

Zaterdag 07-08-21:
Vanavond had ik rijst op het programma staan alleen we hadden lekker een paar potjes rummikub gespeeld onder het genot van een wijntje. En ik had eigenlijk helemaal geen zin meer om eten te koken. We hebben de cafetaria in ons dorp gebeld en lekker een frietje gehaald. Ik had er ook een frikandel bij besteld. En de mayo had ik nog staan thuis, die vind ik zo lekker zelf gemaakt. En ik heb een klein beetje satésaus gegeten, nergens last van gehad.

Zondag 08-08-21:
Mijn lactosevrije ontbijt was vanmorgen een lekker gekookt eitje door manlief en ik had nog wat havercrackers van Oathie die je kunt kopen op de markt bij bakkertij stoepje. Daarna genoot ik van een heerlijk bakje koffie met lactosevrije koffiemelk en een stuk zelfgemaakte cheesecake van de Lidl met lactosevrije roomkaas (ik had deze uit Duitsland gekocht maar je kunt ook arla lactofree, minusL of violife gebruiken), die ik gister gemaakt had.

’s Middags maakte ik deze heerlijke broodkransen met chocolade hazelnootpasta en vegan Heks’nkaas. Ik hoop deze week de recepten nog uit te werken. Een verrukkelijke lunch dus.


En vanavond maakte ik deze lactosevrije kip in ketjapsaus als hoofdgerecht weer eens. Wat kroepoek erbij en smullen maar.
