Eetdagboek week 12 2021 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week weer de heerlijke truffelpasta met biefstukpuntjes, rauw gebakken aardappeltjes gebakken en ik probeerde het chocolade ijs van Alpro uit.

Maandag 22-03-21:
Dit heerlijke lactosevrije hoofdgerecht wilde ik afgelopen weekend eten, maar het was er niks van gekomen. Een goede smoes om op deze Maandag te eten toch? Dat maakt de Maandag net weer iets leuker. Hier vind je het verrukkelijke recept.


Dinsdag 23-03-21:
Vanavond aten we wederom de rauw gebakken aardappels, met linzen van Hak en ik at er een vegan schnitzel van Vivera bij en die vond ik heerlijk.


Woensdag 24-03-21:
Vanavond aten we gekookte boontjes, met zoete aardappeltjes uit de oven (recept van Green Gypsy) echt verrukkelijk. En daarbij aten we een lekkerbekje, ik had die van Iglo besteld voor de bestelkosten en kwam erachter dat deze magere melkpoeder bevatte. Dus ik heb snel mijn lactase tablet van Lactastic ingenomen, dit gebeurd mij echt zelden nog.


Donderdag 25-03-21:
Vanavond haalde ik spaghetti uit de vriezer, ideaal als ik nog restjes in de diepvries heb staan. 
eetdagboek


Vrijdag 26-03-21:
Vanavond maakte ik weer eens lactosevrije wortelsoep. En heb ik gelijk maar even een nieuwe foto geschoten, want die was hard aan vervanging toe. En ik bakte een stokbroodje af en we maakte er een broodje gezond van met belegen Hollandse harde kaas, gekookt eitje, beenham en sla.Zaterdag 27-03-21:
Mijn moeder is vandaag jarig. We kunnen het dit jaar helaas weer niet vieren, dus hebben we gezellig met gezin frietjes gegeten bij mijn ouders.
Ik had zoals altijd frietjes met een frikandel. En als toetje genoot ik van het chocolade ijs van Alpro.


Zondag 28-03-21:
En vanavond hebben we pizza gehaald bij de Italiaan. Dat was zo ontzettend lekker weer eens. Ik had mijn lactase tabletten weer ingenomen, want ik daar hebben ze nooit geen Parmezaanse kaas. Anders vraag ik altijd vervanging.  En met kaas smaakt tie nog net wat lekkerder. Ik had mijn favoriete smaak weer eens besteld. Salami met champignons. Mijn favoriet!


Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *