Gevulde eieren met Greek white en bieslook lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 12 lactosevrije gevulde eieren met Greek white (vegan feta) en bieslook.

Ken jij die standaard gevulde eitjes nu ook wel? En wil je eens voor een uitdagendere smaak gaan? Dan moet je dit recept echt eens proberen. Ik gebruikte de vegan vervanger voor feta van Violife! De smaak komt subtiel terug naar voren, samen met de kruiden en de bieslook een geweldige combinatie. Heerlijk voor bij de borrel! Maar wat dacht je voor bij de Paasbrunch volgende week? Zeker weten dat ze goed in de smaak vallen. En ze zijn volledig lactosevrij.

Als jij de feta van Dodoni kan verdragen kun je die natuurlijk ook gebruiken. Maar ik kan hier wel een aantal eieren van op, ik weet van me zelf dat ik niet zoveel feta van Dodoni kan verdragen en dat ik dan echt buikpijn krijg dus ik gebruik liever deze.

Hou je nou niet van feta en maak je toch liever de normale gevulde eieren? Dan heb ik ook een heel lekker recept voor jou. Deze vind je onderaan van dit recept. Ik gebruik daar Hela kruidenketchup en verschillende soorten kruiden voor. Deze doen het altijd goed als wij een feestje hebben. Hopelijk hebben we die binnenkort weer, een heerlijk onbezorgd feestje!!

gevulde eieren

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 6 eieren
 2 eetl water
 60 g Violife block Greek white (vegan vervanger voor feta)
 2 eetl yoghurt Arla lactofree, Jumbo lactosevrij, MinusL of gebruik plantaardige variatie op yoghurt Oatly, Alpro
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 snufje knoflookpoeder
 snufje paprikapoeder
 1 flinke eetl bieslook + extra voor garnering
 paprikapoeder garnering

1

Kook je eieren hard in de eierkoker of in een steelpannetje. Laat ze even schrikken onder de koude kraan.

2

Pel ze, en snij de eieren in de lengte door.

3

Haal de dooiers eruit, en doe in een kom.

4

Snij de bieslook fijn.

5

Meng de eierdooiers met het water, greek white (vegan feta), lactosevrije yoghurt, kruiden en de bieslook. Zorg dat er geen stukjes meer in zitten, anders blijven deze in de spuitzak hangen.

6

Doe het mengsel in een spuitzak of in een plastic zakje en knip daar een gaatje in. En spuit er een mooi bolletje in.

7

Garneer met de overige bieslook en een dun laagje paprikapoeder.

gevulde eieren

8

gevulde eieren

9

gevulde eieren


Lactosevrij gevulde eieren - Lactosevrijeten

Ingredienten

 6 eieren
 2 eetl water
 60 g Violife block Greek white (vegan vervanger voor feta)
 2 eetl yoghurt Arla lactofree, Jumbo lactosevrij, MinusL of gebruik plantaardige variatie op yoghurt Oatly, Alpro
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 snufje knoflookpoeder
 snufje paprikapoeder
 1 flinke eetl bieslook + extra voor garnering
 paprikapoeder garnering

Stappen

1

Kook je eieren hard in de eierkoker of in een steelpannetje. Laat ze even schrikken onder de koude kraan.

2

Pel ze, en snij de eieren in de lengte door.

3

Haal de dooiers eruit, en doe in een kom.

4

Snij de bieslook fijn.

5

Meng de eierdooiers met het water, greek white (vegan feta), lactosevrije yoghurt, kruiden en de bieslook. Zorg dat er geen stukjes meer in zitten, anders blijven deze in de spuitzak hangen.

6

Doe het mengsel in een spuitzak of in een plastic zakje en knip daar een gaatje in. En spuit er een mooi bolletje in.

7

Garneer met de overige bieslook en een dun laagje paprikapoeder.

gevulde eieren

8

gevulde eieren

9

gevulde eieren

Gevulde eieren met Greek white en bieslook lactosevrij