Zelf lactosevrije paaseitjes maken

Ik kocht deze mallen bij de Xenos (2017) maar je kunt ze ook kopen bij
Sostrenegrene of online bij bouwhuis.com. Maak ze even goed schoon voordat je aan de slag gaat. Ik had de mallen heel licht ingevet met zonnebloemolie zodat ze er straks makkelijker uit vallen.

Paaseitjes:
Smelt je lactosevrije chocola au bain marie in een glazen schaal op een kookpan gevuld met water of gebruik een smeltpan. Zorg dat deze het water niet raakt en laat het water niet koken. Je kunt de chocola ook in de magnetron smelten, doe het in een paar korte tussen posen en roer tussendoor alles even goed door.

Vervolgens vul je de mal voor paaseitjes met chocola en strijk de bovenkant netjes glad. Hou nog een klein beetje gesmolten chocola over voor straks. En zet even in de koelkast, ik had ze er een klein uurtje in gehad. Voel tussendoor even of ze al hard zijn. Duw ze dan rustig uit het malletje. Smeer nu een beetje gesmolten chocola met behulp van een kwastje op de helften van de paaseitjes en plak ze dicht. Laat ze nog even afkoelen en klaar zijn je zelfgemaakte paaseitjes.


Staande paaseieren: Smelt je chocola au bain marie in een glazen schaal op een kookpan gevuld met water of gebruik een smeltpan. Zorg dat deze het water niet raakt en laat het water niet koken. Je kunt de chocola ook in de magnetron smelten, doe het in een paar korte tussen posen en roer tussendoor alles even goed door. Vervolgens vul je de mal met chocola, je hebt hier niet zoveel chocola voor nodig, en strijk het weer netjes glad. Zet ongeveer een half uurtje in de koelkast en laat uitharden. Als ze goed hard zijn kun je ze zo in elkaar schuiven. Erg leuk en lekker.


Holle paaseieren:
Leuk om er een klein cadeautje in te doen zodat je een kind met een lactose-intolerantie toch blij kan maken met een groot suprise ei. Extra speciaal voor Pasen. Pak een lepel, doe een beetje chocola in de mal met de lepel en wrijf goed uit. Zodra je 1 laagje erin hebt gesmeerd leg je het chocolade paasei in de koelkast voor ongeveer 10 minuten. Roer nog een keer door de gesmolten chocola. Haal de chocolade eieren uit de koelkast, voel even of de chocola hard is geworden. Doe nou weer een beetje chocola in het ei en wrijf weer uit met een lepel. Als goed is heb je nu een laag van 3-4 mm chocola in het ei zitten. Leg nu voor ongeveer 10 minuutjes even in de diepvries. Je kunt ze dus vullen met iets lekkers. Maar je kunt ze ook dicht plakken met nog een beetje gesmolten chocola. Smeer dit met een kwastje op de randjes en plak het ei dicht.


Welke chocola je kan gebruiken?:
– puur chocolade van Jumbo merk, Verkade, Lidl (kan melk bevatten)
– extra puur chocolade Jumbo merk, Verkade (kan melk bevatten)
–  70% puur Tony’s Chocolonely (kan wel sporen van melk bevatten)
– reep melkchocolade gluten en lactosevrij Céréal– extra puur chocola Lidl (kan sporen van melk bevatten)
– rijstmelk chocola Bonvita (bij Jumbo, Natuurwinkel verkrijgbaar)
– rijstmelk chocola Maitre Mathis (bij AH verkrijgbaar)

Ik hoop dat je het weer een leuk bericht vond.