Gezonde gevulde speculaas lactosevrij

Ik zag een super mooie foto van de gezonde gevulde speculaas voorbij komen bij Organichappiness op instagram. En ik was er zo benieuwd naar, en wilde het ook eens proberen. Ik heb de ingrediënten gelijk besteld bij onze Jumbo. De producten vond ik niet goedkoop, maar ach ik kan er nog veel meer lekkers mee bakken en dat gaan we ook zeker doen. Ik vond het wel leuk om een keer een gezonde variant van de gevulde speculaas te maken. Ik had dat nog nooit gedaan.

Organic Happiness:
Organic Happiness is een platform waar je kunt genieten van gezonde, natuurlijke en biologische inspiratie. Ze wilt je heel graag laten zien dat gezond, biologisch en natuurlijk eten helemaal niet suf, saai of ‘geitenwollensokken’ is, maar juist super lekker! Neem gauw eens een kijkje zou ik zeggen.

Gratis Sinterklaas Ebook:
Ik heb het gezonde Sinterklaas ebook gedownload vol met lekkere verantwoorde recepten. Hier kun je het hele Sinterklaas Ebook gratis downloaden. Echt een aanrader, er staan heel veel lekkere en gezonde recepten in. En het belangrijkste is dat alles lactosevrij is. Dus je kunt maar aan de bak.

Hier kun je ook het recept van gezonde gevulde speculaas vinden.

speculaas

Conclusie:
Ik heb al van 3 heerlijke stukken gevulde speculaas gesmuld met een bakje koffie met Minusl koffiemelk. Verrukkelijk, en hij voedt lekker wat ook wel fijn is. Toen mijn achternichtje en ik het recept aan het maken waren kwam ik erachter dat ik maar net voldoende speculaaskruiden had. Er gaat maar liefst 25 gram in dit recept. Maar het komt echt heerlijk tot zijn recht.

Met suiker is hij natuurlijk wel zoeter, maar de agavesiroop en de honing geven er ook een heerlijke smaak aan. En het amandelspijs heb je zo gemaakt, amandelmeel mengen met honing en klaar is Kees! Ik kwam erachter dat ik een iets grotere springvorm had gebruikt, dus zo kunnen we nog wat langer genieten.

De laatste tijd bakte ik zoveel zoetigheid dat ik een kilo ben aangekomen haha. Die is er zo weer af, daar zit ik niet over in. Maar nu kwam het nog beter uit dat we deze gevulde speculaas hadden staan. Toch iets meer verantwoord dan een pot met kruidnoten met pure chocolade voor je neus.

Hopelijk vond je het weer een leuke blog. Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije tips!