Lactosevrij eetdagboek week 47

Maandag 18-11-19 en Dinsdag 19-11-19:
Vanavond aten we weer eens de lactosevrije preistamppot. De eerste dag met vissticks van Iglo in een klein beetje vloeibare plantaardige boter gebakken (becel, jumbomerk). En de tweede dag maakte ik er gehaktballetjes bij met de Italiaanse kruiden gehakt van Euroma. Binnenkort online.

Woensdag 20-11-19:
We gingen bij mijn schoonouders op visite en ze maakte eten voor ons. Ze had gekookte aardappels met sperziebonen en een beetje nootmuskaat. En verrukkelijke zelfgemaakte hachee. Jammie!! Ze had er ook rode kool bij maar dat lusten wij niet. En met sperzieboontjes is het ook hartstikke lekker! Alles was lactosevrij, zo fijn! We hebben ervan gesmuld.

Donderdag 21-11-19 en Vrijdag 22-11-19:
Gister was er weer een Hello fresh box binnen gekomen. Mijn schoonzusje had laatst ook een box besteld en daar kreeg ik nog een korting van. Dus mijn box kostte weer slechts €15,95. Ik dacht dat ik hem had gepauzeerd maar ik kreeg een berichtje dat de box klaar stond en de volgende dag bezorgd zou worden haha. Dit was een snelle rijstschotel met kip en groenten. Erg lekker, donderdag aten we er samen van. En een Vrijdag maakte ik het voor mezelf even snel warm in de magnetron. Mijn man ging een avondje met vrienden de stad in. Voor mijn ouders maakte ik ook een recept, de noedelsalade met varkenshaaspuntjes en die viel ook goed bij ze in de smaak. Ze wilde het ook weleens proberen.

Zaterdag 23-11-19:
Een vriendin kwam gezellig langs, we hebben een krans gemaakt van die oranje lampionnetjes en daarna deden we een potje Kolonisten. Waarbij ik de eerste ronde iedereen eruit speelde en over de tweede ronde praten we maar niet haha.

Ook hier kwam zwarte piet even langs om bij onze zoon te kijken, zo leuk. Hij vond het wel een beetje eng en spannend haha. We slingerden daarna lekker de frietpan aan. Ik had nog verse frietjes in de diepvries zitten, die worden dan in de frietpan lekker krokant doordat ik ze ingevroren heb. En we hadden een frikandel van de Aldi en kroketten van het Jumbomerk.

Zondag 24-11-19:
Vandaag maakte ik het derde en laatste recept van de Hello fresh box. Orzo met spinazie en cherrytomaten. Het bevat Italiaanse kaas die lactose bevat. Deze heb ik vervangen voor mezelf door Parmezaanse kaas, ik weet daar wel zeker van dat ik deze verdragen kan. En ik voegde er zelf nog een kippenschnitzel (Jumbo) aan toe. Want het was een veggie recept. Maar het was wel erg lekker. Een heerlijke pastasoort is orzo, ik ga het ook eens in de supermarkt bestellen. Dat vind ik nou zo leuk, ik leer nieuwe producten kennen. Het lijkt een beetje op risotto, het is ook lekker smeuïg maar het smaakt naar pasta.