Banaan uit de oven met Professor Grunschnabel ijs

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Dacht jij ook dat je dit recept voor banaan met chocola alleen van de bbq kon eten? Dan heb je het mis, ook in de oven kun je dit verrukkelijke toetje klaar maken. En iedereen kan het want het is super simpel. Dus geen smoesjes meer dat jij geen keukenprinses bent, want dat hoef je voor dit recept echt niet te zijn haha.

Ik gebruikte de vegan chocolade van Maître Mathis. Dat is heerlijke melkchocolade op basis van rijstmelk. Zo lekker, ik bestel deze altijd online bij de Albert Heijn. En net zoals de chocola kun je ook het ijs van Professor Grunschnabel scoren bij de Appie, online staan er maar 2 soorten. In de winkel hebben ze ook deze chocolade smaak, en je kunt er naar vragen en hopelijk nemen ze dan meer smaken op in hun assortiment. Sinds kort verkopen ze het ijs ook bij Vomar supermarkten. Maar ook bij speciaalzaken, delicatessenwinkels, diverse horeca (van afhaal Thai tot sterrentent) en diverse biologische supermarkten zijn ze te koop. Hieronder vind je o.a. links van de Albert Heijn en mijn blog waar alle informatie over het ijs te vinden is. En hieronder staat ook de link van de store locator, zo kun je het dichtstbijzijnde verkooppunt bij jou in de buurt vinden.

Laatst vroeg ik jullie of jullie nog een lekker recept met het lactosevrije vegan ijs van Professor Grunschnabel wisten? Daarmee kon je 8 potten van deze heerlijke smaakexplosies winnen. Ik had de 3 lekkerste recepten op een briefje geschreven. Eentje die mij heel lekker leek, eentje die mijn man erg lekker leek en eentje hebben we er samen uitgekozen. Nou mijn man vond deze banaan met chocoladeijs het lekkerst en deze trok ik er ook uit! Super leuk. Iedereen nogmaals heel erg bedankt voor het meedoen! De winnaar is al op de hoogte gebracht. En ze vond het heel erg leuk, en ik vond het weer heel leuk om met dit recept aan de slag te gaan.

Ik ben niet gelijk maar wat later aan de slag gegaan, ik wilde percé de vegan melk chocolade gebruiken en daar moest ik weer een week op wachten omdat ik altijd online bestel. Maar je kunt natuurlijk ook pure chocola gebruiken (kijk altijd op de verpakking of deze geen lactose bevat). De banaan was bij mij als iets rijper, je kunt ook iets minder rijpere banaan gebruiken. Nu kwam er wat vocht uit, dat heb je dan minder.

banaan

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 2 bananen
 50 g Maître Mathis Rice milk (Albert Heijn)
 2 oreo koekjes
 2 bolletjes Professor Grunschnabel chocoladeijs

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 13-15 minuten).

2

Snij de banaan voorzichtig in de lengte open met een scherp mes.

3

Snij de lactosevrije melk chocolade in stukjes. Leg bovenop de banaan. En duw een beetje aan.

4

Verpak de banaan stevig in aluminiumfolie. En leg ze op de bakplaat. Je kunt ook in een ovenschaal neer leggen.

5

En laat ze in ongeveer 13-15 minuten warm worden in de oven.

6

Zodra ze klaar vouw je het aluminiumfolie aan de kant.

7

Snij de oreo's in stukjes of breek je met je handen. En strooi deze over je bananen heen.

8

Schep op allebei de bananen nog een flink bolletje Professor Grunschnabel chocolate ijs en aanvallen maar!

9

Super simpel en errug lekker als je van de combinatie banaan en chocolade houdt.

banaan

10

Er zit nog lekker wat ijs in onze beker, dus dit toetje gaan we binnenkort nog een keer eten. Yummy!

banaan

11

banaan


Professor Grunschnabel - Albert Heijn
Professor Grunschnabel ijs blogje - Lactosevrijeten
Store Locator Professor Grunschnabel ijs

Ingredienten

 2 bananen
 50 g Maître Mathis Rice milk (Albert Heijn)
 2 oreo koekjes
 2 bolletjes Professor Grunschnabel chocoladeijs

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 13-15 minuten).

2

Snij de banaan voorzichtig in de lengte open met een scherp mes.

3

Snij de lactosevrije melk chocolade in stukjes. Leg bovenop de banaan. En duw een beetje aan.

4

Verpak de banaan stevig in aluminiumfolie. En leg ze op de bakplaat. Je kunt ook in een ovenschaal neer leggen.

5

En laat ze in ongeveer 13-15 minuten warm worden in de oven.

6

Zodra ze klaar vouw je het aluminiumfolie aan de kant.

7

Snij de oreo's in stukjes of breek je met je handen. En strooi deze over je bananen heen.

8

Schep op allebei de bananen nog een flink bolletje Professor Grunschnabel chocolate ijs en aanvallen maar!

9

Super simpel en errug lekker als je van de combinatie banaan en chocolade houdt.

banaan

10

Er zit nog lekker wat ijs in onze beker, dus dit toetje gaan we binnenkort nog een keer eten. Yummy!

banaan

11

banaan

Banaan uit de oven met Professor Grunschnabel ijs