Eierkoeken lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 10-12 eierkoeken.

Krijg je onverwachts visite en wil je ze toch wat lekkers voor bij de koffie? Duik dan snel de keuken in en maak deze eierkoeken. Ik heb ze een tijdje geleden met mijn achternichtjes gebakken en ze waren weer heerlijk. Je kunt er eventueel wat citroenrasp aan toevoegen als je dat lekker vind. Doe dat dan gelijk met de bloem en de bakpoeder (stap 3). Maar zonder zijn ze ook hartstikke lekker.

Ze smaken wel anders dan van de bakker, deze zijn net iets harder maar hier zijn we dol op deze rakkers. Dus ze staan hier dus ook regelmatig in de oven, en dat komt dus mooi uit dat ze zo simpel zijn om te maken

Wist je dat de eierkoeken van "De Vos" ook lactosevrij zijn? Verkrijgbaar in de supermarkt. Kan sporen van melk bevatten.

*Fructosearm: Als je ook gevoelig bent voor tarwe gebruik dan speltbloem. Vervang de suiker door druivensuiker. Voeg eventueel het merg van een vanillestokje toe.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 3 eieren
 200 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 200 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 snufje zout

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 10 minuten).

2

Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker luchtig met de mixer. Mix het mengsel 3 minuten.

3

En doe dan vervolgens voorzichtig beetje bij beetje de bloem en de bakpoeder en als laatste het snufje zout erbij. En blijf mixen.

4

Als je er alles in hebt gedaan, roer je alles nog rustig even door met een lepel.

5

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Pak een ijslepel of gewone lepel en doe daar een beetje beslag op. En leg het als een rondje (circa 10 cm) op het bakpapier, het beslag loopt uit dus hou genoeg ruimte tussen de eierkoeken. Ik heb er de eerste keer 6 op gedaan, en daarna nog een keer 5 eierkoeken.

6

Bak ze nu in de oven ongeveer 10 minuten goudbruin. Zodra ze uit de oven komen, moet je ze even af laten koelen. En haal ze dan voorzichtig met een grote spatel van het bakpapier.

Ingredienten

 3 eieren
 200 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 200 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 snufje zout

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 10 minuten).

2

Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker luchtig met de mixer. Mix het mengsel 3 minuten.

3

En doe dan vervolgens voorzichtig beetje bij beetje de bloem en de bakpoeder en als laatste het snufje zout erbij. En blijf mixen.

4

Als je er alles in hebt gedaan, roer je alles nog rustig even door met een lepel.

5

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Pak een ijslepel of gewone lepel en doe daar een beetje beslag op. En leg het als een rondje (circa 10 cm) op het bakpapier, het beslag loopt uit dus hou genoeg ruimte tussen de eierkoeken. Ik heb er de eerste keer 6 op gedaan, en daarna nog een keer 5 eierkoeken.

6

Bak ze nu in de oven ongeveer 10 minuten goudbruin. Zodra ze uit de oven komen, moet je ze even af laten koelen. En haal ze dan voorzichtig met een grote spatel van het bakpapier.

Eierkoeken lactosevrij