Dit recept is voor 4 personen.
Deze heerlijke plaattaart met kip kebab is super lekker, we gebruiken het bladerdeeg van het Albert Heijn huismerk. Maar van het Jumbo eigenmerk en Tante Fanyy (0,1g/100g) kun je ook gebruiken. Prik er wat gaatjes in en beleg hem lekker dik met de kebab en de groente. Daaroverheen een flinke laag geraspte kaas die jij verdragen kan. En wat verse bieslook.
Ondertussen maak je de aioli, dat is eigenlijk heel simpel. Maar bij ging het pas de derde keer goed. Je moet de zonnebloemolie echt in kleine porties toevoegen en zo krijg je een mooie stevige mayonaise. En voeg daar wat knoflookpoeder aan toe en je hebt al een heerlijke aioli. Wil je een echte klassieke aioli met knoflookteentjes? Pers dan 2 knoflookteentjes uit of snij deze heel fijn. En meng deze even met de eierdooier. En voeg daarna dezelfde stappen. Je kunt ook kant en klare aioli kopen, let op dat je de normale koopt deze is vaak lactosevrij.
Ik heb deze heerlijke kip kebab van Lekker&Anders gebruikt (link vind je onderaan). Deze is lekker dun en smaakt perfect op een plaattaart. Ik maakte eerder ook al een plaattaart, toen gebruikte ik gehakt, lactosevrije roomkaas en flammkuchendeeg van Tante Fanny (link van het recept vind je onderaan).
Haal het deeg voor gebruik uit de koelkast en laat het 10 minuten rusten in de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).
Maak de verpakking open en leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork en laat 1 cm vrij van de randen.
Bak de diepgevroren kip kebab circa 2 minuten.
Snij de courgette en de tomaat in kleine stukjes. Voeg toe aan de kebab en bak even een paar minuten mee.
Vervolgens verdeel je de kebab met de groente over de bladerdeeg.
Strooi hier overheen de geraspte kaas. Snij de bieslook fijn en verdeel deze over de kaas.
Zet de plaattaart voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Ondertussen kun je de aioli maken. Doe de eierdooier, mosterd, citroensap, snuf zout en peper in een lange beker. En voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe. En meng met de staafmixer door elkaar, ga met de staafmixer omhoog en omlaag. Zodra je ziet dat de olie goed opgenomen is dan voeg je weer een klein scheutje zonneboemolie toe. En ga zo door totdat alle olie op is. Neem je tijd ervoor want als je de olie te snel toevoegt blijft de saus te dun. Voeg als laatste wat knoflookpoeder toe. En roer nog even goed door.
Haal de plaattaart uit de oven en verdeel wat klodders aioli over de plaattaart. En aanvallen maar!
Jumbo - Lekker&Anders kip kebab
Plaattaart met gehakt - Lactosevrijeten.nl
Ingredienten
Stappen
Haal het deeg voor gebruik uit de koelkast en laat het 10 minuten rusten in de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).
Maak de verpakking open en leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork en laat 1 cm vrij van de randen.
Bak de diepgevroren kip kebab circa 2 minuten.
Snij de courgette en de tomaat in kleine stukjes. Voeg toe aan de kebab en bak even een paar minuten mee.
Vervolgens verdeel je de kebab met de groente over de bladerdeeg.
Strooi hier overheen de geraspte kaas. Snij de bieslook fijn en verdeel deze over de kaas.
Zet de plaattaart voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Ondertussen kun je de aioli maken. Doe de eierdooier, mosterd, citroensap, snuf zout en peper in een lange beker. En voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe. En meng met de staafmixer door elkaar, ga met de staafmixer omhoog en omlaag. Zodra je ziet dat de olie goed opgenomen is dan voeg je weer een klein scheutje zonneboemolie toe. En ga zo door totdat alle olie op is. Neem je tijd ervoor want als je de olie te snel toevoegt blijft de saus te dun. Voeg als laatste wat knoflookpoeder toe. En roer nog even goed door.
Haal de plaattaart uit de oven en verdeel wat klodders aioli over de plaattaart. En aanvallen maar!