Eetdagboek week 42 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week heerlijke kant en klare zoete aardappel frietjes van Aviko, witlof gerold in belegen harde kaas en katenspek en we slingerden de pizzarette weer aan.


Maandag 12-10-20:
Vanavond hadden wij een makkelijk maaltje. Ik heb sinds kort de airfryer van mijn ouders bij m’n eigen staan want zij gebruikten hem heel weinig. Dus ik kocht de zoete aardappelfrietjes van Aviko weer eens en bakte deze in de airfryer. Dan worden ze echt heel knapperig. En daarbij bakte ik een kipschnitzel uit de bonus bij de Albert Heijn. En ik had wat veldsla, daar doorheen mengde ik honing, mosterd, olijfolie, citroensap en een snufje zout en peper. Lekker maaltje toch?


Dinsdag 13-10-20:
Wederom gebruikte ik de airfryer vanavond. Nu had ik snel aardappelschijfjes gesneden en deze had ik gebakken in de airfryer. Ook heel erg lekker en makkelijk. Het recept had ik van de Ah.nl. Dit gaan we zeker nog vaker eten zo. En daarbij maakte ik weer eens witlof gerold in katenspek en lactosevrije kaas. Ik had nu geen ham maar katenspek gebruikt en belegen harde kaas aan een stuk. Mmmm, een lekkere variatietip van een volgerster.


Woensdag 14-10-20:
Vandaag ben ik voor de laatste keer bij de fysio geweest voor mijn schouders en rug. Ik loop al een jaartje te kwakkelen en liep nu een paar maanden bij de fysio. De ergste pijn is weg gelukkig, nu hoop ik door te skeeleren en oefeningen thuis dat de klachten minder worden. Daar moest ik een mondkapje op, en ik ging daarna naar de Aldi. Even de aller lekkerste ossenhaasjes halen uit de vriezer. Daar heb ik ook een mondkapje opgedaan. Heel bizar, eerst vond je het gek als iemand een mondkapje droeg. Maar als het helpt zet ik hem graag op. Ik heb gelijk een zakje krieltjes meegepakt. Zo hadden we ook vanavond weer een makkie. Ik grilde de ossenhaas en verpakte deze even in aluminiumfolie zodat deze zachtjes verder kon garen. Daarna grilde ik in dezelfde pan de courgette. En ik bakte de krieltjes in olijfolie. Mmm!!!


Donderdag 15-10-20:
Yeah, hier heb ik al zolang naar uitgekeken. Zalm in bladerdeeg. Het bladerdeeg had ik nog in de vriezer zitten die ik ooit eens zelf gemaakt had. Erg leuk klusje en ook een heerlijk resultaat. Mijn man houdt hier niet zo van, dus voor de mannen bakte ik de zalm samen met de lente-ui in vloeibare plantaardige boter in de koekenpan. Daar heb ik teriyaki saus van Go tan aan toegevoegd en de 1 minuut noodles van Jumbo. En tot slot heb ik er nog wat vers gesneden bieslook aan toegevoegd. Dit ga ik zeker nog eens vaker maken. Het was echt verrassend lekker en heeeeeel simpel. Maar ik was blij met mijn zalmpie in bladerdeeg. Ik had de zalmmoot met 30% korting gescoord bij de Aldi, hij was tot vandaag goed. Een volger gaf ook de tip dat ik ze in had kunnen vriezen.


Vrijdag 16-10-20:
Vanmiddag heb ik heerlijk met mijn schoonzusje en zoontje gewandeld en daarna hebben we een borrel bij haar gepakt. Mijn man was een paar uurtjes thuis aan het werk. Dus heb ik gauw mijn zelfgemaakte lactosevrije champignonnensoepje gehaald. Ideaal als je zo dicht bij elkaar woont, mijn man had ook nog frietjes en kipnuggets besteld dus die hebben we ook nog lekker op gesmuld.


Zaterdag 17-10-20:
Vanavond kwamen mijn zwager en schoonzus met de kids pizzatjes eten. In deze blog kun je lezen hoe ik meestal te werk ga. Ik had stokbroodjes gegrild (hetelucht grillen 180 graden 3-4 minuten) en die kon je zelf beleggen met brie (AH suikers en koolhydraten op 0), cashewnoten en ik had nog zelfgemaakte tapenade. En wat dacht je van de smeerkaas prestige van Eru, plantaardige kruidencrème van AH (deze is nieuw en heel erg lekker). Ik had het pizzadeeg zelf gemaakt in de broodbakmachine, en daar had ik kleine bodempjes van gemaakt en deze heb ik even voorgebakken. Ik heb zelf veel pizzatjes met carpaccio en truffelamyonaise Remia op deze keer. Verrukkelijk!!


En als toetje had ik deze hoorntjes van de Jumbo gevuld met het verrukkelijke ijs van Professor Grunschnabel. Dit is verrukkelijk ijs dat ik laatst gekregen heb. Ik maak er deze week nog een heerlijk toetje mee!! Je kunt altijd in je supermarkt navragen of ze dit ijs willen bestellen, en wie weet kun jij ook lekker smullen van deze heerlijke smaakexplosies! Ze zijn sinds kort niet alleen bij Albert Heijn verkrijgbaar ook bij de Vomar supermarkt.


Zondag 18-10-20:
Ik had nog wat hamburgerbroodjes en hamburgers in de vriezer zitten. Dus ik besloot vandaag niet te moeilijk te doen en een heerlijk broodje hamburger te maken. Mmm een lekker wit wijntje erbij en genieten maar. Dit zijn hamburgerbroodjes van de Ah, maar de Jumbo heeft ze ook. We hadden een eitje gebakken en ik had Parmezaanse kaas, sla en ketchup gebruikt. Jammie!!!