Eetdagboek week 34 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. We aten lekker weer onze favoriete recept voor andijviestamppot, we zijn een dagje naar de Efteling geweest en ik neem je mee hoe wij onze dag beleefden. En ik maakte voor de tweede keer de groene curry,  ik gebruikte een pakje romige kokosmelk en nu is hij perfect geworden. Ik hoop hem deze week nog te delen met jullie. En tot slot hebben we nog gegourmet bij mijn schoonouders, jammie!

Maandag 17-08-20:
We hadden heel veel vleestomaten gehad, en ik besloot er 2 grote pannen tomatensoep mee te maken. We aten er vanavond lekker van en de rest hebben mijn moeder en ik ingevroren. Jammie.


Dinsdag 18-08-20:
We aten vanavond weer deze heerlijke lactosevrije andijviestamppot. Mmm, dat was weer even geleden, we hebben er weer van gesmuld. Lekker buiten, eindelijk weer lekkere temperaturen om buiten te eten, dat heb ik wel gemist. Er zitten als extraatje heerlijke walnoten door de stamppot. Wij houden hiervan.


Woensdag 19-08-20:
Een dagje Efteling!!! Ja vandaag was het zover, we hadden een paar weken geleden kaartjes voor de Efteling gekocht en vandaag was het de dag. Ik ging samen met mijn schoonzusje, achternichtjes en onze zoon ging ook mee. Wat een heerlijke dag voor een attractiepark, het weer had niet beter gekund. Vanwege het coronavirus moesten we alles online bestellen en betalen van te voren . Wij dachten dat we zo door konden lopen, maar dat viel wel een beetje tegen bij de ingang. Er stond echt een mega grote rij. Dat leek ook extra omdat iedereen 1,5 meter afstand hield. Na een goed half uur stonden we binnen na een check via een lijst of we geen klachten hadden van het personeel. Toen moesten we natuurlijk gelijk naar de wc na al dat wachten haha. Dat was ook allemaal heel netjes geregeld. We hebben een paar attracties gehad, zelfs de baron heb ik met mijn achternichtje overwonnen hihi. Tussendoor genoot ik van een koffie, ik had zelf mijn minusL koffiemelk meegenomen. Daarna zij we een heerlijk (lactosevrij) pannenkoekje wezen eten. En we hebben nog wat attracties gehad, de rijen waren allemaal goed afgeschermd en met 1,5 meter afstand. Voor onze zoon was de Karnaval het leukst, hij keek zijn ogen uit. En de droomvlucht is voor jong en oud, zo mooi en sprookjesachtig. Daarna zijn we door het sprookjesbos naar de auto gelopen en hebben we bij onze cafetaria in het dorp lekker frietjes gegeten. Een heerlijke dag! Ik had de kortingkaarten van de Albert Heijn gebruikt, nu heb ik er nog een paar voor het laagseizoen. Dus dan kunnen we in het najaar ook nog een keer. Dan zullen we wel wat meer attracties mee kunnen pikken. Bij de achtbanen was de wachttijd minstens een uur dus die hebben we ook een paar overgeslagen. Het was natuurlijk nog vakantie en het was een super mooie dag. Normaal gesproken zou het nog drukker zijn geweest en was de wachttijd nog langer geweest. Door de corona regels duurde het nu ook allemaal wat langer.


Donderdag 20-08-20:
Ik had eindelijk een pakje romige kokosmelk gekocht, dus ik kon met de groene curry aan de slag. Verrukkelijk is hij geworden. Ik maakte hem al eerder maar ik had toen een blikje kokosmelk gebruikt, dit werkt veel beter. Heerlijke pittige kruiden van Euroma. Binnenkort online.


Vrijdag 21-08-20:
Met het opruimen van de diepvries kwam ik erachter dat ik nog pompoenblokjes in de vriezer had liggen. Deze heb ik laten ontdooien en zo maakte ik weer een heerlijke pompoensoep en ik voegde wat lactosevrije kookroom toe. Geen soepballetjes deze keer.


Zaterdag 22-08-20:
O ja, je ziet het goed. We hebben weer friet gehaald. Mijn man en ik hadden er zo’n zin in. We wilden bbqen maar het regende telkens en er stond best een harde wind. Echt jammer, ik had alle ingredi├źnten in huis gehaald om met het bbqboek van Green gypsy spices aan de gang te gaan. Hopelijk blijft het volgende week nog een avondje droog zodat we hem snel aan kunnen slingeren. We bestelden een frietje met frikandellen.


Zondag 23-08-20:
Vanavond zijn we wezen gourmetten bij mijn schoonouders. Mmm, altijd goed he gourmetten. Ze had zoveel lekkers. We hebben heerlijk gesmuld.