Rucolasalade met balsamicoazijn lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze rucolasalade met balsamicoazijn en pijnpoompitten is voor 2 personen.

Dit is een heerlijk bijgerecht voor bij wat aardappels en een stukje vlees. Man, wat lekker zeg. En super simpel om te maken. De balsamicoazijn smaakt heerlijk door de salade, en over bijvoorbeeld de carpaccio. Ik had ook wat baslicumolie eroverheen gesprenkeld. Voor ons geen losse rucola meer. Ik schenk nooit zoveel aandacht aan de sausjes van de salades, terwijl we het wel heel lekker vinden. Veel saladedressings bevatten lactose en ik heb soms kant en klare honing mosterd dressing in huis. Maar als ik zelf een dressing maak is het deze wel. Maar eigenlijk is dat zonde, want in een kleine handomdraai heb je een heerlijke dressing, want daar kun je eindeloos mee variƫren. Deze gaan we ook zeker vaker zo eten.

En je kunt dit recept ook heel makkelijk verdubbelen. En ook wel fijn om te weten deze rucolasalade is volledig lactosevrij. Dus je er met een gerust hart van genieten. Kijk voor jezelf welke kaas je verdragen kan. Je kunt hem ook zonder kaas serveren. Ik vond het wel lekker om hier wat strooikaas overheen te strooien, maar daar kwam ik ook pas later achter. Vandaar niet alle foto's de strooikaas bevatten. Makkelijk en snel. De koolhydraten en suikers moeten altijd op 0 staan van de kaas.

Voor net wat extra smaak kun je de pijnboompitten ook even snel roosteren in een droge koekenpan op laag vuur.

rucolasalade

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 50 g rucola sla
 5 cherrytomaatjes
 flinke scheut balsamicoazijn
 flinke scheut basilicumolie (Xenos)
 1 eetl Italiaanse kruiden
 strooikaas Parrano, Emmi Geska, Italiaanse strooikaas Aldi (naar smaak)
 handje pijnboompitten
 snufje zout
 snufje peper

1

Snij de tomaatjes door de helft.

2

Doe de rucola in een schaal.

3

Voeg de balsamicoazijn en de basilicumolie toe. En verdeel er de Italiaanse kruiden, peper en zout overheen.

4

Top af met de pijnboompitten en de strooikaas.

rucolasalade

5

Aanvallen maar!

Ingredienten

 50 g rucola sla
 5 cherrytomaatjes
 flinke scheut balsamicoazijn
 flinke scheut basilicumolie (Xenos)
 1 eetl Italiaanse kruiden
 strooikaas Parrano, Emmi Geska, Italiaanse strooikaas Aldi (naar smaak)
 handje pijnboompitten
 snufje zout
 snufje peper

Stappen

1

Snij de tomaatjes door de helft.

2

Doe de rucola in een schaal.

3

Voeg de balsamicoazijn en de basilicumolie toe. En verdeel er de Italiaanse kruiden, peper en zout overheen.

4

Top af met de pijnboompitten en de strooikaas.

rucolasalade

5

Aanvallen maar!

Rucolasalade met balsamicoazijn lactosevrij