Champignonroomsaus lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze champignonsaus is makkelijk te maken en heel erg lekker over een stukje vlees. Je maakt het in ongeveer 20 minuten klaar. Dit recept moet je geprobeerd hebben. Wij hadden deze avond heerlijke ossenhaas van de Aldi uit de diepvries gegeten. Bak de ossenhaas medium gaar in olie. En schenk er vervolgens deze lekkere champignonsaus overheen. Serveer er frietjes en eventueel een lekkere salade erbij en je hebt een heerlijk maaltje. Je kunt een scheutje lactosevrije/lactosearme melk gebruiken (zie bij ingrediënten welke soorten er zijn) maar kookroom van Alpro of Blue band finesse lactosevrij is ook een goede tip.
*Fructosearm: Kijk uit met de hoeveelheid champignons (ik gebruik champignons uit blik, deze kan ik beter verdragen).

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 200 g champignons
 scheutje olijfolie
 1 teentje knoflook
 25 g bloem
 half rundvlees bouillonblokje Jumbomerk/Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 100 ml lactosearme melk MinusL/Arla lactofree/Campina of plantaardige melk
 200 ml water

1

Snij de champignons fijn.

2

Doe de olijfolie in de koekenpan, maak die warm.

3

Voeg de champignons toe, en bak ze zacht. Snij de knoflook fijn of pers uit met de knoflookpers, en voeg toe en bak even mee.

4

Voeg de bloem toe, roer even door. Doe het bouillon blokje bij het water. Hou van je goed zout, gebruik dan een heel blokje anders een halve.

5

En voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en blijf goed roeren. Nu word de champignonsaus al dikker, voeg als laatste de lactosevrije melk/kookroom toe. En roer nog even goed door.

6

En klaar is je saus, klaar om opgediend te worden. Heerlijk over een stukje ossenhaas bijvoorbeeld.

Ingredienten

 200 g champignons
 scheutje olijfolie
 1 teentje knoflook
 25 g bloem
 half rundvlees bouillonblokje Jumbomerk/Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 100 ml lactosearme melk MinusL/Arla lactofree/Campina of plantaardige melk
 200 ml water

Stappen

1

Snij de champignons fijn.

2

Doe de olijfolie in de koekenpan, maak die warm.

3

Voeg de champignons toe, en bak ze zacht. Snij de knoflook fijn of pers uit met de knoflookpers, en voeg toe en bak even mee.

4

Voeg de bloem toe, roer even door. Doe het bouillon blokje bij het water. Hou van je goed zout, gebruik dan een heel blokje anders een halve.

5

En voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en blijf goed roeren. Nu word de champignonsaus al dikker, voeg als laatste de lactosevrije melk/kookroom toe. En roer nog even goed door.

6

En klaar is je saus, klaar om opgediend te worden. Heerlijk over een stukje ossenhaas bijvoorbeeld.

Champignonroomsaus lactosevrij