Krokante cups met avocado & garnalen – Lactosevrijeten

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept is in samenwerking met Jos Poell.

Dit recept voor krokante cups met avocado, spinazie, paprika en garnalen is voor 24 stuks.

Zoek jij nog een lekker voorgerechtje of borrelhapje? Maak deze heerlijke aperitiefhapjes dan eens voor de Kerstdagen. Deze zijn super simpel om te maken en de vulling zit bomvol smaak door de hoeveelheid groente. Je kunt de vulling gemakkelijk van te voren klaar maken en in de koelkast bewaren. Voor het opdienen pas opmaken anders worden de cups zacht en dan smaken ze niet meer heerlijk krokant.

Ik heb er plantaardige roomkaas van Violife aan toegevoegd maar je kunt ook de lactosearme roomkaas van Arla lactofree (0,01g/100g) en MinusL (0,1g/100g) gebruiken. Die van Violife is een prima plantaardige vervanger dat er voor zorgt dat het recept ook nog eens vegan wordt.

De krokante cups zijn van Jos Poell (kunnen melk bevatten). Je kunt ze kopen bij Jumbo. Ik vulde ze al eerder eens met vegan Heksenkaas en topte ze af met pijnboompitten. Ook een lekkere tip en nog simpeler ook.

Tip: Hou je van knoflook? Voeg dan een teentje toe bij stap 2. Maak deze ook fijn met de staafmixer of de blender.

krokante cups

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenTotale tijd20 minuten

 1 pakje krokante cups Jos Poell
 2 rijpe avocado's
 50 g spinazie
 halve rode paprika
 1 steeltje bosui
 1 eetlepel sinaasappelsap
 100 g roomkaas Violife of lactosearme roomkaas Minusl of Arlalactofree
 100 g cocktail garnalen naturel (koeling)
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder + extra voor garnering
 verse peterselie

1

Haal de avocado uit de schil en doe in een kom.

2

Voeg de spinazie, halve paprika, bosui, sinaasappelsap en de kruiden toe aan de avocado. En maak fijn met de staafmixer. Of gebruik een blender.

3

Voeg de lactosevrije roomkaas toe en meng nog even goed door elkaar.

4

Verdeel de krokante cups over een mooi bord of schaal en schep 1 eetlepel avocado mengsel in de cups.

5

Top af met de peterselie en de cocktail garnalen.

6

krokante cups

7

krokante cups

8

krokante cups

9


Alle recepten met Jos Poell - Lactosevrijeten.nl
Jos Poell - krokante cups

Ingrediënten

 1 pakje krokante cups Jos Poell
 2 rijpe avocado's
 50 g spinazie
 halve rode paprika
 1 steeltje bosui
 1 eetlepel sinaasappelsap
 100 g roomkaas Violife of lactosearme roomkaas Minusl of Arlalactofree
 100 g cocktail garnalen naturel (koeling)
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder + extra voor garnering
 verse peterselie

Aanwijzingen

1

Haal de avocado uit de schil en doe in een kom.

2

Voeg de spinazie, halve paprika, bosui, sinaasappelsap en de kruiden toe aan de avocado. En maak fijn met de staafmixer. Of gebruik een blender.

3

Voeg de lactosevrije roomkaas toe en meng nog even goed door elkaar.

4

Verdeel de krokante cups over een mooi bord of schaal en schep 1 eetlepel avocado mengsel in de cups.

5

Top af met de peterselie en de cocktail garnalen.

6

krokante cups

7

krokante cups

8

krokante cups

9

Krokante cups met avocado & garnalen – Lactosevrijeten

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *