Vruchtenslof Koopmans lactosevrij

Een slof staat al zolang op mijn baklijstje om eens te maken, maar het komt er telkens niet van. Ten eerste heb ik zelf geen mooie vorm ervoor en het lijkt me veel te veel gedoe. Maar kijk hier dan eens, ik vond deze vruchtenslof van Koopmans ineens bij de Jumbo. Nu is hij ook bij de Albert Heijn te koop. En wat is dit leuk om te maken zeg, en lekker dat tie is. Deze gaan we zeker vaker maken, mmm! Op de site van Koopmans vind je ook nog een leuke variatie op de vruchtenslof wat dacht jij van deze Notenslof of  Appelslof? Pas hem dan zelf aan naar lactosevrij. De vruchtenslof heb ik al voor jou aangepast zodat hij lactosevrij is en zodat ook jij er onbezorgd van kan genieten.

 

vruchtenslof

Ingrediënten:
Bakmix (180g): TARWEBLOEM, suiker, rijsmiddelen (E450, E500), zout, aroma.
Mix voor banketbakkersroom (65g): suiker, gemodificeerd maïszetmeel, gedroogde glucosestroop, dextrose, geleermiddel (natriumalginaat), zuurteregelaars (E516, E450, E339), zout, kleurstof (bètacaroteen), aroma. Bevat: glutenbevattende granen, tarwe. Kan ei en melk bevatten.
Prijs: €1,89/
Waar te koop?: AH/ Jumbo.


vruchtenslof

Benodigdheden:

1 pak Koopmans Vruchtenslof
90 g plantaardige margarine Wajang/ plantenmargarine AH of Flora boter
150 ml lactosevrije slagroom Alpro of lactosearme slagroom MinusL
60 ml water
100 g aardbeien
AH sojaslagroom voor topping (eventueel)


Bereidingswijze:

  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.
  2. Volg de instructies op de bakvorm en zet deze op de bakplaat (zie een makkelijke video op hun facebook pagina)
  3. Klop met de mixer 90 gram boter zacht en romig in een beslagkom. Voeg de slofmix toe.
  4. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg en kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.
  5. Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm).
  6. Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.
  7. Plaats de bakplaat onder in de oven en bak de slof in 16-20 minuten gaar en goudbruin.
  8. Laat de slof minimaal 1 uur afkoelen en verwijder dan de rand van de bakvorm, de bodem van de bakvorm kan eronder blijven.
  9. Bewaar de slof buiten de koelkast en maak een half uur voor serveren de banketbakkersroom.
  10. Doe 60 ml water en 150 ml slagroom in een beslagkom, voeg de mix voor de banketbakkersroom toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.
  11. Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof, houd de randen vrij.
  12. Decoreer de slof met vers fruit en eventueel met wat toefjes lactosevrije slagroom. Ik had de soja slagroom van de AH gebruikt.
  13. Laat de slof circa 15 minuten opstijven in de koelkast.
    vruchtenslofvruchtenslof

Conclusie:
Deze gaan we zeker vaker kopen en maken, en ik wil ook de andere variaties zeker eens uit proberen. Je haalt er ongeveer 6 stukjes uit, het voed enorm dus je hoeft geen grote stukken te snijden. Een lekker bakkie koffie erbij en genieten maar zou ik zeggen! Leuke tip om gelijk dit weekend eens aan de slag te gaan. Ik weet dat jullie het heel erg leuk vinden om met bakmixen aan de slag te gaan en daardoor ben ik het zelf ook steeds leuker gaan vinden. Wie weet dat ik ooit nog eens een sloffenvorm koop en zelf aan de slag ga. Deze vorm kun je zelf vouwen, mij ging het aardig goed af moet ik zeggen. Maar als je er niet uitkomt kun je altijd het bovengenoemde filmpje raadplegen.