Hipro proteïnedrinks review lactosevrij

Ben jij een fanatieke sporter? Dan vind je deze review misschien wel interessant. Hipro van Danone heeft 2 heerlijke soorten proteïnedrinks in de smaken vanille en chocolade. En ze zijn lactosevrij! Je hoeft ze niet in de koeling te bewaren en ze zijn ideaal voor onderweg. Ik ben geen fanatieke sporter maar ik probeerde ze wel beide uit. Ik ontving er één bij mijn online bestelling bij Jumbo en ik kocht zelf de andere smaak. En ik ben enorm fan! Ik ga ze zeker vaker bestellen.

Alleen het viel me op dat er op verpakking vermeld staat dat ze lactosevrij zijn, ze bevatten nog 0,01g lactose op 100g. Maar ik kon het nergens uit op maken want er zit afgeroomde melk in en dat is zeker weten niet lactosevrij. Aan melkeiwitten kunnen sporen van melk blijven kleven. Ik kreeg ook al de vraag van wat volgers, dus ik besloot ze een berichtje te sturen.

En ik kreeg al snel een reactie met de volgende uitleg; dit product is lactosevrij omdat het enzym lactase is toegevoegd . Bij het proces van verwijdering blijft er altijd een hele kleine hoeveelheid lactose achter, de wettelijke regel hiervoor is <0,01g per 100 g. Mocht u zeer gevoelig zijn voor lactose, dan zou u dit kunnen merken. Mijn bericht is doorgestuurd naar de productverantwoordelijken, dus misschien dat het binnenkort duidelijker op de verpakking vermeld staat dat er lactase aan het product is toegevoegd.


hipro
Hipro vanillesmaak:
Danone HiPRO Vanille Proteïnedrink is een écht lekkere proteïnedrink met een heerlijke vanillesmaak. 25 gram proteïne in slechts 330 ml, precies wat je nodig hebt. Proteïne draagt bij aan de groei en het behoud van je spieren en daarnaast bevat HiPRO 5000 mg BCAA’s (essentiële aminozuren). Het drankje is handig om mee te nemen voor onderweg en ideaal na het sporten.
Ingrediënten: Afgeroomde melk, melkeiwitten, verdikkingsmiddelen (gellangom, cellulosegom), stabilisatoren (polyfosfaat, natriumfosfaat), natuurlijk aroma, natuurlijk bourbonvanillearoma, zoetstof (sucralose), zout, lactase.
Prijs: €1,99.
Waar te koop?: Jumbo/ Kruidvat.


hipro
Hipro chocoladesmaak:
Danone HiPRO Chocolade Proteïnedrink is een écht lekkere proteïnedrink met een heerlijke chocoladesmaak. 25 gram proteïne in slechts 330 ml, precies wat je nodig hebt! Proteïne draagt bij aan de groei en het behoud van je spieren en daarnaast bevat HiPRO 5000 mg BCAA’s (essentiële aminozuren). Het drankje is handig om mee te nemen voor onderweg en ideaal na het sporten.
Ingrediënten: Afgeroomde melk, melkeiwitten, mager cacaopoeder (1%), verdikkingsmiddelen (gellangom, cellulosegom), stabilisatoren (polyfosfaat, natriumfosfaat), natuurlijke aroma’s, zoetstof (sucralose), zout, lactase.
Prijs: €1,99.
Waar te koop?: Kruidvat/ Jumbo op dit moment niet.Conclusie:

Ook al sport ik niet vaak ik ga ze zeker nog eens bestellen. Vooral de vanillesmaak heeft me erg verrast, wat een heerlijke smaak. Dat is lang geleden dat ik die romige smaak geproefd had. En de chocolade viel ook echt goed in de smaak. Dus twijfel niet als je verpakking leest, als je sporen van lactose kan verdragen dan kun je onbezorgd genieten van deze heerlijke drinks. Ik hoop wel dat er binnenkort lactase op de verpakking vermeld staat om verwarring te voorkomen. Ideaal om even in je tas te gooien voor onderweg. Maar ik heb er ook van genoten tijdens de lunch.


Hopelijk vond je het weer een leuke blog, en heb je hem met veel plezier gelezen. Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije tips. En heb je zelf een lactosevrij product ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.