Dit recept is voor 4 personen.
Een heerlijk recept voor Surinaamse bami. Natuurlijk heb ik deze al vaker gegeten en ik wilde nu zelf eens aan de slag gaan. Het verbaasde mij de eerste keer zo dat dit Surinaamse bami heet terwijl het met spaghetti gemaakt wordt. En hij is zeker goed gelukt, wij vinden hem perfect smaken. Ik ben zo trots dat hij in één keer goed gelukt is. Dit recept is niet alleen lactosevrij maar ook glutenvrij. Ik heb glutenvrije spaghetti gebruikt, en de sojasaus en ketjap manis zijn ook glutenvrij. Kun jij gluten nu gewoon verdragen? Dan kun je natuurlijk gewoon de normale pasta en de sauzen gebruiken.
Ik let op het moment weer een beetje op tarwe, want mijn buik is na de vaccinatie heel onrustig. En ik merk dat er ook veel mensen zijn die niet alleen een lactose-intolerantie hebben maar ook geen gluten kunnen verdragen. En het mooie is je kunt heel gemakkelijk de normale ingrediënten gebruiken als je gewoon gluten (tarwe) kunt verdragen.
Er werd volop op social media op dit recept gereageerd, want ik vroeg jullie of ik dit recept met jullie moest delen? En dat was een volmondige ja. Zo leuk om te horen, dus ik ben gelijk aan de slag gegaan. Dit is echt even genieten. Je zult er wel een aantal producten voor in huis moeten halen die je misschien niet standaard in huis hebt. Bijvoorbeeld de five spices kruiden en trassie. Maar als dit recept nu goed in de smaak valt heb je het voor de volgende keer wel in huis want deze ingrediënten blijven lang goed.

Kook de spaghetti zoals aan gegeven staat op de verpakking en giet af. Schep een eetlepel olijfolie door de pasta.

Doe de rest van de olijfolie in de hapjespan en bak de kippendijfiletreepjes gaar.
Snij de lente-ui fijn en voeg deze toe en bak even mee en bak de kippendijfiletreepjes bruin.

Rasp de gember en bak deze even een paar minuutjes mee.
Voeg de tomatenpuree, half kippenbouillonblokje, chinese five spices, knoflookpoeder en de trassie toe.

Voeg nu het water en de ketjap manis en de sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. Roer tot het kookt en zet het vuur dan lager. Voeg naar smaak eventueel nog wat water toe.

Schep de spaghetti door de saus en verwarm dat in zijn geheel nog een paar minuten.
Verdeel de Surinaamse bami over 4 borden en snij de selderij fijn en verdeel deze over de bami. Serveer er eventueel nog wat slierten komkommer bij (schaaf deze met de kaasschaaf), dat ziet er niet alleen leuk uit maar de komkommer past ook perfect bij dit gerecht.




Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de spaghetti zoals aan gegeven staat op de verpakking en giet af. Schep een eetlepel olijfolie door de pasta.

Doe de rest van de olijfolie in de hapjespan en bak de kippendijfiletreepjes gaar.
Snij de lente-ui fijn en voeg deze toe en bak even mee en bak de kippendijfiletreepjes bruin.

Rasp de gember en bak deze even een paar minuutjes mee.
Voeg de tomatenpuree, half kippenbouillonblokje, chinese five spices, knoflookpoeder en de trassie toe.

Voeg nu het water en de ketjap manis en de sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. Roer tot het kookt en zet het vuur dan lager. Voeg naar smaak eventueel nog wat water toe.

Schep de spaghetti door de saus en verwarm dat in zijn geheel nog een paar minuten.
Verdeel de Surinaamse bami over 4 borden en snij de selderij fijn en verdeel deze over de bami. Serveer er eventueel nog wat slierten komkommer bij (schaaf deze met de kaasschaaf), dat ziet er niet alleen leuk uit maar de komkommer past ook perfect bij dit gerecht.



